Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

JAVNI POZIV za aktiviste i aktivistice u lokalnim zajednicama

Portal Snaga lokalnog predstavlja web mjesto koje promovira lokalne inicijative, radi na poboljšanju kapaciteta lokalnih zajednica i organizacija da samostalno rješavaju ključne i relevantne izazove u Bosni i Hercegovini. Jedan od ključnih zadataka u okviru programa Snaga lokalnog jeste uključivanje i umrežavanje svih postojećih i novih inicijativa usmjerenih na razvoj zajednice.

Kroz dosadašnji rad uočili su mnoge građanke i građane Bosne i Hercegovine (aktivistice i aktiviste),  koji provode sjajne aktivnosti u svojim zajednicama, neke od njih na žalost ostaju u sjeni i ne dožive onaj efekt koji bi trebalo da ostave.

Mnoge od ovih inicijativa zaslužuju bolju vidljivost i promociju, te s tim u vezi pozivaju sve aktivistice i aktiviste da im šalju informacije, kratke izvještaje ili pak eseje o svojim provedenim akcijama u lokalnim zajednicama. Također, u rubriku „kutak za aktivistice i aktiviste u lokalnim zajednicama“ dobrodošle su informacije i podaci sa terena, kao što je ukazivanje na pozitivne promjene / inicijative ili pak probleme koji se događaju u lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine.

Ovim putem pozivaju sve aktivistice i aktiviste, prvenstveno mlade ljude, koji žele da poboljšaju stanje ili da promoviraju svoje provedene aktivnosti u lokalnim zajednicama da im se obrate da zajednički ispratite i promovirate datu aktivnost.

Svoje radove možete slati putem e-pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Ovaj poziv, kao i napor za bolje zajednice, nema rok trajanja i stalan je.

Izvor: snagalokalnog.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search