Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

RAVNATELJ IVAN JURILJ SUDJELOVAO NA KONFERENCIJI „KLASTERIZACIJA KAO KLJUČ KONKURENTNOSTI“

Konferencija klasteri 370 x 278

 

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj sudjelovao je u srijedu, 13. lipnja 2018. godine na konferenciji pod nazivom „Klasterizacija kao ključ konkurentnosti“.

Organizatori konferencije ovakve vrste, koja se održava po prvi put u Bosni i Hercegovini, su uz domaćina Tehnološki park INTERA, Drvni klaster Hercegovina, Klaster Metala i Plastike, IT klaster Mostar Software City, Turistički klaster Hercegovina te Sveučilište u Mostaru.

Tijekom jednodnevne konferencije svi prisutni su imali priliku čuti predavanja vrhunskih stručnjaka iz regije i Europe, koji su svoje iskustvo stjecali formirajući se i radeći u najuspješnijim klasterima. Osim predavanja, konferencija je obuhvatila i tri panel diskusije tijekom kojih su sudionici predstavili primjere dobrih praksi, odnosno uspješne klastere. Nakon toga je uslijedila interaktivna raspravi s prisutnima na teme prednosti klasterizacije, pozitivnih praksi drvne industrije, ali i drugih tema koje su neophodne za kvalitetno shvaćanje značaja ovog procesa. Konferencija je bila idealno mjesto za networking, druženje i povezivanje inozemnih sudionika s domaćim gospodarstvenicima, članovima klastera i drugim prisutnima. Dan poslije konferencije, u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka održale su se i radionice namijenjene članovima svakog pojedinačnog klastera s ciljem njihova jačanja.

Ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije Ivan Jurilj sudjelovao je na drugoj panel diskusiji pod nazivom „Digitalizacija, klasterizacija i konkurentnost/Horizontalno tehnološko povezivanje“.

Konferencija klasteri 1024 x 768

Nakon završetka svih dijelova ove jako važne konferencije zaključeno je da su klasteri jedan od temelja rasta konkurentnosti gospodarstva, ekonomskog rasta i zaposlenosti te da je potrebno ulagati u razvoj i umrežavanje klastera u Bosni i Hercegovini, kao i povezivanje sa uspješnim klasterima u Europi i šire.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search