Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Godišnje izvješće o razvoju sa izvješćem o provedbi Strategije za 2017. godinu

Godišnje izvješće o razvoju sa izvješćem o provedbi Strategije za 2017. godinu Vlada Županije Zapadnohercegovačke je usvojila na 108. sjednici, održanoj 19. srpnja 2018. godine u Širokom Brijegu.

Navedeno izvješće prikazuje stanje u gospodarskom i društvenom razvoju Zapadnohercegovačke županije u prethodnoj godini s tim da se u njemu prikazuju trendovi u odnosu na prethodne tri godine, tj. od 2015. do 2017. godine.

Svi podaci koji su se koristili u pripremi izvješća su prikupljeni od Federalnog zavoda za statistiku, Federalnog zavoda za programiranje razvoja, Zavoda za zdravstveno osiguranje ŽZH, Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi ŽZH, općina i grada u ŽZH, uz korištenje poslovne baze Bisnode Portfolio Intelligence.

Posljednje poglavlje Izvješća o razvoju je Pregled provedbe Strategije razvoja ŽZH u 2017. godini, odnosno pregled provedenih projekata i aktivnosti po strateškim i prioritetnim ciljevima te iznos sredstava uloženih u projekte i aktivnosti u prethodnoj godini.

Osnovni ciljevi ovog dokumenta su sljedeći:

  • Pratiti stupanj razvoja županije u prethodnoj godini odnosno izvješćivanje o kretanju razvojnih pokazatelja;
  • Pratiti provedbe mjera definiranih u integriranoj strategiji razvoja i prioritiziranih u trogodišnjem akcijskom planu;
  • Pratiti aktualnost projekata, mjera i prioriteta definiranih u Integriranoj strategiji razvoja i trogodišnjim akcijskim planovima, te na temelju Izvješća inicirati postupak revizije ili ažuriranja trogodišnjeg akcijskog plana, odnosno integrirane strategije razvoja ukoliko se ukaže potreba.

Potrebno je istaknuti da izradu Izvješća o razvoju, kao i sveukupan proces izrade i provedbe Strategije razvoja, podržava zajednički projekt Vlade Švicarske i Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP), Projekt integriranog lokalnog razvoja ILDP.

Godišnje izvješće o razvoju sa izvješćem o provedbi Strategije za 2017. godinu možete pogledati OVDJE

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search