Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Tvrtka Lohmann & Rauscher GmbH predstavljena pred prepunom dvoranom u Grudama

Prezentacija LR 1Kako je ranije najavljeno, u Grudama je u četvrtak 08.11.2018. godine održana prezentacija tvrtke Lohmann & Rauscher GmbH u vezi mogućnosti pokretanja ulaganja na području Županije Zapadnohercegovačke.

Naime, radi se o tvrtki čije je sjedište u Rengsdorfu (Njemačka) i Beču (Austrija) koja je međunarodni vodeći opskrbljivač naprednim medicinskim i higijenskim proizvodima najviše kvalitete sa preko 5000 zaposlenika u cijelom svijetu i 160 godina iskustva u proizvodnji. Tvrtka L&R zbog sve veće potražnje na tržištu ima potrebu proširiti svoje proizvodne pogone te su prepoznali Županiju Zapadnohercegovačku kao jednu od mogućih lokacija za svoja ulaganja.

Uistinu ste nas iznenadili ovim brojem svih vas koji ste došli i koji ste zainteresirani za ovu prezentaciju, istaknuo je na samom uvodu u prezentaciju gosp. Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, pozdravljajući prisutne i u ime predsjednika Vlade Županije Zapadnohercegovačke, gradonačelnika grada i općina u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Kako je objasnio gosp. Ivan Jurilj, inicijativa prezentacije tvrtke i moguće investicije krenula je u partnerstvu Vlade ŽZH, grada i općina u ŽZH i tvrtke Lohmann&Rauscher.

Prezentacija LR 2

Imamo dva velika cilja zajedno s vama, prvi cilj je vaša podrška i snaga koja nam je potrebna za našu proizvodnju i zadaću koju imamo u Češkoj, a drugi cilj je proširenje naše proizvodnje i preseljenje proizvodnog pogona ovdje u Bosnu i Hercegovinu, rekao je gosp. Lietz na početku predstavljanja tvrtke. Dodao je da je danas održana prezentacija prvi korak, nakon čega slijedi analiza radno sposobne snage koja će se provesti u mjestu Slavkov u Češkoj, kod grada Brno.

Onima koji ovoj inicijativi odluče dati priliku i pristanu na “probni rad” u Češkoj (otprilike 40 osoba), tijekom faze testiranja ponuđena je početna neto plaća od 550 eura uz plaćen smještaj u mjestu rada i prijevoz svaki tjedan.

Direktor prodaje za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu u ovoj tvrtki, gosp. Tvrtko Blaić Milutinović je objasnio da se pod „probnim radom“ ne podrazumijeva probni rad u užem smislu riječi, nego da se pod time podrazumijeva faza testiranja u kojoj žele vidjeti kakvi su naši ljudski potencijali. Dodao je da će se ukoliko se svi čimbenici poklope i budu pozitivni, ovdje graditi tvornica koja bi u početnoj fazi imala potrebu za 200 radnica u proizvodnji dodajući potrebno tehničko osoblje.

Kako su detaljno objasnili predstavnici njemačke tvrtke Lohmann & Rauscher GmbH, oni su u procesu širenja proizvodnje te traže mjesto gdje će napraviti novu tvornicu. Trenutno razmatraju 15 lokacija u različitim zemljama i regijama, a jedna od tih regija je Županija Zapadnohercegovačka.

Nakon održane prezentacije slijedi iskazivanje interesa putem slanja prijava od strane ljudi koji žele biti na probnom radu u Češkoj, odnosno u testnom razdoblju do 6 mjeseci te će to biti najbolji pokazatelj hoće li se u Županiji Zapadnohercegovačkoj nastaviti pregovarati s tvrtkom Lohmann&Rauscher i da li će to u konačnici rezultirati otvaranjem njihove tvornice u ovoj županiji.

Prezentacija LR 4

Prezentacija LR 3

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search