Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv za iskazivanje interesa za sudjelovanje u programu certifikacije/standardizacije objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard)

Photo Bike Friendly

 

Predmet javnog poziva je prikupljanje prijava za iskazivanje interesa za sudjelovanje u certifikaciji/standardizaciji objekata pogodnih za bicikliste na području Bosne i Hercegovine. Pozivaju se svi zainteresirani registrirani pravni subjekti da dostave svoje izjave o interesu za sudjelovanje u certifikaciji/standardizaciji objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Pravni subjekti koji žele dostaviti svoje prijave mogu biti iz sljedećih kategorija:

  • • Različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gospodarstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli;
  • • Ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd.;
  • • Turističke agencije, turistički info centri;
  • • Servisne stanice: servisi za popravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisa poljoprivredne mehanizacije;
  • • Javne garaže i parkinzi uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd.

Obrazloženje:

Udruženje za ekonomski razvoj REDAH Mostar provodi projekt: „Razvoj standarda za objekte pogodne za bicikliste“, u saradnji sa partnerima Regionalna razvojna agencija Zlatibor, Užice i Turističkim klasterom Montenegro, Nikšić. Projekt je dio krovnog Projekta za razvoj i promociju turizma kojeg provodi Vijeće za regionalnu saradnju (Regional Cooperation Council – RCC) a financira Europska Unija.

Cilj projekta je uspostavljanje standarda za objekte pogodne za bicikliste na području Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste.

Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U ovisnosti, kako od vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Napomena:

Ovaj javni poziv je ujedno i poziv za sudjelovanje na konferenciji koja će biti održana 29. ožujka 2019. godine. Pozivnicu sa točnom lokacijom i dnevnim redom konferencije ćete dobiti nakon što se prijavite. Na konferenciji će biti prezentiran značaj standarda u razvoju cikloturizma, projekt i BFS standard sa svim kriterijima i procedurama, te će svi oni koji su poslali prijavu o interesu sudjelovati u nagradnoj igri gdje će se izvući 7 dobitnika nagrada.

Zainteresirani pravni subjekti prijavni obrazac mogu preuzeti OVDJE.

Popunjen prijavni obrazac se može poslati putem elektronske pošte na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. . Slanje prijavnog obrasca ne podrazumijeva početak procesa certificiranja.

Prijave se primaju do 16. ožujka 2019. godine.

Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona na broj 036 557 210.

Izvor: https://www.redah.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search