Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Javni poziv za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (BFS)

Photo Bike Friendly

 

Pozivaju se svi zainteresirani registrirani pravni subjekti da dostave svoje prijave za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

 

 

 

 

 

 

 Registrirani subjekti koji žele dostaviti svoje prijave mogu se prijaviti unutar neke od sljedećih kategorija Bike Friendly Standarda:

  1. BFS za smještajne objekte, namijenjen je za različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom gospodarstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 450,00 KM.
  2. BFS za ugostiteljske objekte, u koje spadaju sljedeći ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 375,00 KM.
  3. BFS za turističke agencije, a namijenjen je turističkim agencijama, turističkim info centrima itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 335,00 KM.
  4. BFS za servisne stanice, u šta spadaju: servisi za popravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisi poljoprivredne mehanizacije. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 335,00 KM.
  5. BFS za javne garaže i parkinge uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 295,00 KM.

Obrazloženje:

Udruženje za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalni tehnički sekretarijat za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Napomena: Zainteresirani pravni subjekti sa područja cijele Bosne i Hercegovine prijavne formulare za svaku kategoriju Bike Friendly Standarda mogu naći na web stranici www.bikefriendlystandard.com

Prijave se primaju do subote, 25. svibnja 2019. godine. Sve dodatne informacije možete dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili putem telefona na broj 036 557 210.

Izvor: https://www.redah.ba

© Copyright 2020 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search