Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv za razvoj tradicionalnih proizvoda i ruralnog turizma

Objavljen je javni poziv u okviru ABD Grant sheme za podnošenje prijedloga projekata za podršku razvoja lanaca vrijednosti tradicionalnih proizvoda i ruralnog turizma za korisnike iz prekogranične regije Drina-Tara, Drina-Sava i Krš.

Grant shema ima za cilj razvoj održivih poslovnih modela u strukturno slabim pograničnim regijama kroz poboljšanje proizvodnje, prerade i marketinga tradicionalnih proizvoda (što uključuje poljoprivredne i prehrambene proizvode životinjskog i biljnog porijekla kao što su žitarice, povrće, voće, meso i mesni proizvodi, jaja, mlijeko i mliječni proizvodi, ljekovite biljke, itd.), šumskih plodova, kulinarske tradicije i ruralnog turizma.

Poziv je objavila stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u jugoistočnoj Europi u partnerstvu sa Njemačkom organizacijom za međunarodnu suradnju (GIZ) u okviru projekta „Podrška ekonomskoj diversifikaciji ruralnih područja u jugoistočnoj Europi (SEDRA)“.

Opći cilj ABD Grant sheme je doprinos diversifikaciji ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima jugoistočne Europe, kroz jačanje odabranih lanaca vrijednosti u specifičnim prekograničnim regijama.

Javni poziv je otvoren za predstavnike privatnog, civilnog i javnog sektora iz sljedećih zemalja i općina u prekograničnim regijama:

Prekogranični regija “Drina-Tara” (zemlje i općine):

Srbija: Ljubovija, Bajina Bašta, Prijepolje, Priboj, Čajetina i Užice;

Crna Gora: Bijelo Polje i Pljevlja;

Bosna i Hercegovina: Višegrad, Rudo, Goražde, Srebrenica, Bratunac i Milići;

Prekogranični regija “Drina-Sava” (zemlje i općine):

Bosna i Hercegovina: Bijeljina, Ugljevik, Lopare, Brčko Distrikt i Donji Zabari;

Srbija: Sremska Mitrovica, Šid, Bogatić, Loznica i Šabac;

Prekogranični regija “Krš” (zemlje i općine):

Crna Gora: Herceg Novi, Tivat, Kotor i Nikšić

Bosna i Hercegovina: Ljubuški, Čitluk, Stolac, Čapljina, Ravno, Neum, Berković, Bileća, Gacko, Ljubinje, Nevesinje, Trebinje.

Koncept projekta zajedno sa neophodnom dokumentacijom treba dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je 19. kolovoza 2019. godine u 16:00 sati.

Potrebnu dokumentaciju za prijavu na javni poziv i sve dodatne informacije o navedenom javnom pozivu možete preuzeti na poveznici http://seerural.org/news/abd-grant-scheme-open-call-for-proposals/

Izvor: http://seerural.org/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search