Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste - "Bike Friendly Standard"

blog logo poziv 372x240

 

Objavljen je javni poziv za sve zainteresirane registrirane pravne subjekte na području Bosne i Hercegovine da dostave svoje prijave za certifikaciju objekata pogodnih za bicikliste (Bike Friendly Standard).

Registrirani subjekti koji žele dostaviti svoje prijave mogu se prijaviti unutar neke od sljedećih kategorija Bike Friendly Standarda:

  • BFS za smještajne objekte, namijenjen je za različite kategorije smještaja: smještaj u poljoprivrednom/seoskom domaćinstvu, apartmani, pansioni, kuće za odmor, kampovi, moteli, hoteli i hosteli. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 230,00 eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.
  • BFS za ugostiteljske objekte, u koje spadaju sljedeći ugostiteljski objekti: restorani, kafići, pubovi, slastičarne, benzinske stanice, trgovački centri itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 190,00 eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.
  • BFS za turističke agencije, a namijenjen je turističkim agencijama, turističkim info centrima itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 170,00 eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.
  • BFS za servisne stanice, u šta spadaju: servisi za popravku bicikla, servisi u sklopu trgovina bicikla, trgovačkih centara, auto servisa, servisi poljoprivredne mehanizacije. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 170,00 eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.
  • BFS za javne garaže i parkinge uz prirodne i kulturne atrakcije, pješačke zone, muzeje, galerije, starogradske jezgre, pećine, rijeke, jezera, slapove itd. Ukupna cijena certificiranja unutar ove kategorije je 150,00 eura plus PDV, plaćanje u lokalnoj valuti države.

Obrazloženje:

Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH Mostar je Regionalno tehničko tajništvo za Bike Friendly Standard za područje Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore.

Bike Friendly je opće poznat sinonim za usluge prilagođene biciklistima. Usluge označene Bike Friendly oznakom su objekti/servisi/atrakcije, itd. koji zadovoljavaju minimum standarda prilagođenih cikloturistima i njihovim potrebama, tj. subjekti koji su prepoznati po svom trudu da stvore ugodnu atmosferu za cikloturiste. Bike Friendly Standard je program kojim se, za potrebe cikloturizma, daje priznanje i certifikat pružateljima usluga koji, ispunjavajući uvjete, podržavaju biciklističke vožnje, biciklistička putovanja i biciklistička turistička iskustva u Bosni i Hercegovini, Srbiji i  Crnoj Gori.

Namijenjen je različitim kategorijama objekata/servisa/atrakcija koji žele  svojom uslugom da se što više prilagode potrebama ove specifične vrste turista. U zavisnosti, kako od  vrste objekata/ servisa/ atrakcija, te njihove veličine, Bike Friendly Standard (BFS) daje mogućnosti svim zainteresiranim da se priključe ovom procesu, te stvore pogodnije uvjete u regiji za razvoj ovog specifičnog segmenta turističke ponude, te da ujedno promoviraju svoje usluge te ostvare financijsku dobit.

Napomena:

Zainteresirani pravni subjekti sa područja Bosne i Hercegovine, Republike Srbije i Crne Gore, prijavne formulare za svaku kategoriju Bike Friendly Standarda mogu naći na sljedećem linku : https://www.bikefriendlystandard.com/dokumentacija/

Više detalja o standardu I procesu certifikacije možete saznati na web stranici www.bikefriendlystandard.com

Popunjen prijavni obrazac sa traženom dokumentacijom se treba poslati putem elektronske pošte na sljedeću e- mail adresu:

Bosna i Hercegovina:

BFS Regionalno tehničko tajništvo

Asocijacija za ekonomski razvitak REDAH

BNR 15, 88000 Mostar

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Tel. 036 557 210

www.redah.ba

Prijave se primaju do 29.11.2019. godine, do 14 h. Sve dodatne informacije možete dobiti na gore navedenim kontaktima.

Izvor: https://www.bikefriendlystandard.com

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search