Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EU4AGRI objavio Javni poziv za konsultante za sudjelovanje na obuci pripreme projektnih prijedloga i izrade poslovnih planova

EU4AGRI je četverogodišnji projekt (2020-2024.) koji ima za cilj da modernizira poljoprivredno-prehrambeni sektor i poboljša ruralnu ekonomiju povećavajući konkurentnost poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga.

Projekt provode Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) i Češka razvojna agencija (CzDA). Ukupna vrijednost projekta iznosi 20,25 miliona eura i financira ga Europska unija sa 20 miliona eura, a UNDP i CzDA sa 250.000 eura.

Podrška poljoprivredno-prehrambenom sektoru će biti osigurana putem javnih poziva za pružanje podrške i to u tri oblasti:

  1. ulaganje u primarnu proizvodnju i prerađivačke kapacitete u cilju jačanja tržišne efikasnosti,
  2. jačanje savjetodavnih usluga za unapređenje znanja i razvoj vještina, i
  3. jačanje i diversifikacija ruralne ekonomije.

Kako bi se doprinijelo kvaliteti implementacije mjera podrške za poljoprivredno-prehrambeni sektor i ruralni razvoj Projekt će osigurati podršku potencijalnim korisnicima u procesu priprema njihovih projektnih prijedloga i poslovnih planova.

S tim u vezi planirano je održavanje obuke za pružatelje savjetodavnih usluga (fizička lica) u poljoprivredi i prehrambenoj industriji, te ruralnom razvoju na temu pripreme projektnih prijedloga i poslovnih planova.

Obuka će biti organizirana na način da odgovori potrebama polaznika različitog iskustva i nivoa znanja, te će biti podijeljen na početni i napredni nivo obuke, a oba će obuhvaćati sljedeća područja (obujam će biti prilagođen nivou):

  • Poslovne financije
  • Poslovno planiranje – Poslovni plan (ne financijski aspekti) 
  • Poslovno planiranje – Poslovni plan (financijski aspekti) 
  • Poslovni plan – Kontrola i evaluacija

U ovom kontekstu pozivamo sve zainteresirane kandidate (fizička lica), koji ispunjavaju zahtjeve ovog javnog poziva, da podnesu prijavu za sudjelovanje na online obuci.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 08.06.2021. godine do 15:00 sati. 

Nepotpune prijave i prijave koje pristignu nakon navedenog roka neće biti uzete u razmatranje.

Više informacija možete naći ovdje

Izvor: https://eu4agri.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search