Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javni poziv: 3,1 milijun KM za digitalnu transformaciju poljoprivrednih poduzeća

Objavljen Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju poduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

U okviru projekta EU4BusinessRecovery, kojeg financiraju Europska unija i Savezna Republika Njemačka, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju poduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini. Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 milijun KM, Europska unija podržat će ulaganja u digitalizirane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta poduzeća u sektoru poljoprivrede, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti poduzeća.

Na javni poziv mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća koja se aktivno bave uzgojem i/ili preradom voća, uključujući sadni materijal, vinogradarstvo i masline, te uzgojem i/ili preradom povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i/ili meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat financirati maksimalnih 85% ukupnog iznosa kroz mjeru podrške. Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga.

Svi zainteresirani za sudjelovanje u javnom pozivu, koncepte projekta a potrebnom dokumentacijom trebaju dostaviti isključivo putem online platforme https://javnipoziv.undp.ba do 08.08.2022. godine. Javni poziv s pratećom dokumentacijom dostupan je putem sljedećeg linka ili direktno putem web stranice eu4business.ba. Projekat će nakon prvog kruga evaluacije, pružiti eskpertnu podršku daljem razvoju odabranih projektnih ideja.

Realizacijom ovih investicija nastoji se podržati modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanje ruralne ekonomije. Glavni cilj je osigurati opstanak mikro, malih i srednjih poduzeća (MMSP) u važnim privrednim sektorima Bosne i Hercegovine kako bi se smanjili negativni učinci izazvani pandemijom COVID-19. Projekat daje važan ekonomski i socijalni doprinos u područjima higijene i zaštite na radu, sigurnosti radnih mjesta, te inovacijama proizvoda i digitalizaciji.

Projekat financira Europska Unija, a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini (BiH) u partnerstvu sa Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH i Međunarodnom organizacijom rada (ILO).

Izvor: https://www.akta.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search