Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

JAVNI POZIV MALIM I SREDNJIM PODUZEĆIMA (MSP) U SVRHU BESPOVRATNE FINANCIJSKE PODRŠKE U PROVEDBI MJERA ENERGIJSKE EFIKASNOSTI I OBNOVLJIVIH IZVORA ENERGIJE

UNDP je raspisao Javni poziv malim i srednjim poduzećima (MSP) u svrhu bespovratne financijske podrške u provedbi mjera energijske efikasnosti i obnovljivih izvora energije koji je otvoren do 12. kolovoza 2022. godine.

Svrha provedbe ovog Javnog Poziva je pružanje podrške za najmanje 18 MSP kroz iskorištavanje potencijala energijske efikasnosti i tehnologija obnovljivih izvora energije, za 10 MSP za provođenje detaljnih energijskih audita i 3 MSP za uvođenje sistema upravljanja energijom. Prihvatljivi podnositelji prijava za podršku mogu biti MSP koja su registrirana najmanje dvije godine prije objave ovog Javnog poziva, a koja imaju do 250 uposlenika.

Za sufinanciranje će se odabrati prihvatljive mjere za podršku u iznosima:

  1. Obnovljivi izvori energije, industrijska/procesna energijska efikasnost, energijska efikasnost objekta, će se subvencionirati iznosom do 10 % od ukupne investicije kroz subvencioniranje kamate kredita ili do maksimalno 40.000,00 BAM – najmanje 18 malih i srednjih poduzeća
  2. Podrška uvođenju sistema upravljanja energijom EN ISO 50001 / EN 16001, će se subvencionirati iznosom do 70% od iznosa ukupnih troškova uvođenja sistema upravljanja energijom – najmanje 3 mala i srednja poduzeća
  3. Izrada energijskog audita će se subvencionirati u cijelosti do maksimalnog iznosa od 10.000,00 BAM – za 10 malih i srednjih poduzeća

Kako bi ispunio uvjete za subvenciju kamatne stope, MSP (podnositelj prijave) mora osigurati sljedeće:

- Odobrena projektna dokumentacija od strane kreditne institucije (komercijalne banke, međunarodne financijske institucije, itd.), kao efikasna u smanjenju utjecaja na okoliš kroz provedbu mjere energijske efikasnosti/obnovljive energije.

- Nakon podnošenja prijedloga projekta, evaluacije i odobrenja, predloženi projekt mora biti izveden i pušten u rad nakon čega će se vršiti isplata subvencije.

Svi zainteresirani podnositelji prijava se savjetuju da pripreme svu potrebnu dokumentaciju u elektronskoj formi, u skladu sa ovim javnim pozivom, te da iste dostave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u formi priloga e-mail-u ili putem Google Drive ili WeTransfer linka, sa naznakom “Prijava za sudjelovanje na javnom pozivu MSP u sklopu GED projekta“. Svaki dokument koji se dostavlja mora biti sačuvan kao poseban elektronski dokument a odgovarajućim nazivom (pratiti instrukcije date u Prilogu 3).

Prijave se mogu podnijeti do 12.08. 2022. godine do 17:00 sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

.

Izvor: https://www.undp.org/procurement

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search