Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Raspisan Javni poziv za podršku projektima iz ovlasti obrazovanja i znanosti u 2022. godini

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti raspisalo je Javni poziv za financiranje/sufinanciranje programa iz ovlasti obrazovanja i znanosti za 2022. godinu, koji je otvoren do 15. rujna 2022. godine.

U ovlasti osnovnog i srednjeg obrazovanja Javni poziv raspisan je za dva programa, u ukupnom iznosu od 140.000 KM. Podrškom opremanju biblioteka javnih osnovnih škola se želi osnažiti bibliotečki fond, prvenstveno knjigama školske lektire, te doprinijeti jačanju jezično-komunikacijskih kompetencija kod učenika i nastavnika. Ovi projekti bit će podržani u maksimalnoj vrijednosti do četiri tisuće maraka. Projekti u okviru Podrške programima obuke, stručnog osposobljavanja i usavršavanja odraslih osoba s fokusom na žene radi lakše integracije na tržište rada bit će podržani u maksimalnoj vrijednosti do sedam tisuća maraka.

Javni poziv raspisan je i za Podršku projektima studentskih organizacija visokoškolskih javnih ustanova u Federaciji BiH, koji je usmjeren na pružanje podrške u realiziranju domaćih i međunarodnih studentskih projekata, a tražena sredstva ne mogu iznositi više od 5.000 KM.

U ovlasti znanosti, raspisan je Javni poziv za znanstvena i znanstvenostručna društva, kao i javne znanstvene ustanove za podršku organizaciji domaćih i međunarodnih znanstvenih skupova, te tiskanih znanstvenih časopisa i knjiga. Na ovaj Javni poziv mogu aplicirati i autori, odnosno kandidati koji nisu zaposleni na nekoj od javnih visokoškolskih i znanstvenih ustanova za dodjelu podrške izdavanju novije znanstvene, stručne i univerzitetske literature, te za sufinanciranje istraživačkog rada, znanstvenog usavršavanja i studijskog boravka u zemlji i inozemstvu. Javnim pozivom za ove programe podrške, u iznosu od 350.000 KM, obuhvaćen je još i otkup novije znanstvene literature od komercijalnih izdavača s područja FBiH i program populariziranja nauke. 

Iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti ističu da je tekst Javnog poziva objavljen na web stranici ministarstva www.fmon.gov.ba, a zahtjev za financiranje/sufinanciranje projekata popunjava se na odgovarajućem obrascu, koji se može preuzeti sa web stranice Ministarstva. Uz popunjen obrazac, podnositelj zahtjeva/projekta dužan je priložiti i svu neophodnu dokumentaciju navedenu u tekstu Javnog poziva, posebno za svaki program.

Izvor: https://fbihvlada.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search