Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ODRŽANA JEDNODNEVNA PROJEKTNA KLINIKA O ZAVRŠENOJ PCM OBUCI I NAGRADE ZA NAJBOLJE PROJEKTNE IDEJE

U prostorijama Parka prirode Blidinje održana je dodjela certifikata za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova za pisanje i provedbu projekata u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Obuke su organizirane od strane Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u suradnji s Ministarstvom obrazovanja, znanosti, kulture i športa i talijanskom organizacijom CISP, koja na području parka prirode Blidinje implementira projekt: “Natur BosniaHerzegovina: zaštićena područja i održivi razvoj AID012003", koga financira talijanska agencija za razvojnu saradnju (AICS), a koji ima za cilj ojačati upravljanje zaštićenim područjima u BiH u skladu sa standardima Europske unije, sa fokusom na zaštiti okoliša, bioraznolikosti i promociji turističkih potencijala zaštićenih područja.

Cilj Programa bio je izgraditi i ojačati kapacitete za djelatnike osnovnih i srednjih škola, te predškolskih odgojno-obrazovnih ustanova u planiranju, pisanju, pripremi i provedbi projekata, kako bi bili što spremniji za učinkovito korištenje dostupnih sredstava iz programa EU.

Obuke su provedene u tri bloka u trajanju od deset dana. Ukupno je napisano dvanaest projektnih ideja, od kojih će dvije najbolje biti nagrađene od strane CISP-ea. 

 

IMG 20240429 WA0092

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search