Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

REGIONALNI CHALLENGE FOND - OBAVJEŠTENJE O OBJAVLJIVANJU TREĆEG POZIVA ZA PODNOŠENJE IZJAVA O ZAINTERESIRANOSTI I NAJAVA ONLINE TUTORIJALA I SESIJE ZA PITANJA I ODGOVORE U BOSNI I HERCEGOVINI

 Regionalni challenge fond (RCF) je financijski mehanizam koji unaprjeđuje zapošljivost, posebno mladih. Fond podržava konkurentnost poduzeća u ekonomijama Zapadnog Balkana kroz financiranje investicija u opremi i infrastrukturi za odabrane projekte kooperativnog ili dualnog stručnog obrazovanja, koji se provode u partnerstvu obrazovnih ustanova i kompanija.

blog fotka 36 1536x689

Sredstva se dodjeljuju nakon nadmetanja na regionalnom nivou. Njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj (BMZ) izdvojilo je 64,43 milijuna eura za RCF, a Vlada Švicarske, koju predstavlja Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC),sufinancirala je dodatnih 9,7 milijuna švicarskih franaka. Sredstva su povjerena Njemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekt realizira Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana 6 (WB6-CIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regije.

Prvi i drugi krug prijava privukli su više od 300 Izjava o zanteresiranosti iz svih šest ekonomija Zapadnog Balkana. Procesom selekcije odabrano je 63 projekta za financiranje, te je izdvojeno približno 27 milijuna eura za investicije u opremu, infrastrukturu i obuku kod pružatelja stručne obuke i partnerskih poduzeća.

RCF objavljuje Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresiranosti i poziva konzorcije ustanova stručnog obrazovanja i obuke i kompanija, koji nastoje zajednički pripremiti i provoditi programe kooperativnog obrazovanja i obuke da se prijave i nadmeću se za priliku da dobiju značajnu investiciju u opremu i infrastrukturu ustanova stručnog obrazovanja i obuke i potaknu uvođenje novih tehnologija u obrazovne procese, podrže razvoj metodologije dualnog ili kooperativnog obrazovanja i obuke kako bi se efikasno nosili sa nedostatkom ljudskih resursa i strateški pristupili građenju kapaciteta poboljšaju zapošljivost polaznika/maturanata SOO i njihovu integraciju u tržište rada kao i povećaju produktivnost i konkurentnost poduzeća kroz rezultate ostvarene prilikom provođenja kooperativnih programa.

Za više informacija o Trećem pozivu za podnošenje Izjava o zainteresiranosti, kliknite OVDJE.

Regionalni challenge fond organizira online Tutorijal i sesiju za pitanja i odgovore u Bosni i Hercegovini u utorak, 20. lipnja 2023. godine, 13:00 – 14:30h, putem Zoom platforme.
Tutorijal i sesija za pitanja i odgovore detaljno će pojasniti proces online apliciranja.
Kako biste prisustvovali webinaru, molimo Vas da se registrirate OVDJE.
Treći poziv za izražavanje zainteresiranosti bit će otvoren do 7. srpnja 2023. godine.

RCF poziva konzorcije ustanova stručnog obrazovanja i obuke i kompanija, koji nastoje zajednički pripremiti i provoditi programe kooperativnog obrazovanja i obuke da se prijave.
Više informacija o Regionalnom challenge fondu dostupno je na društvenim mrežama LinkedIn i Facebook te na službenoj web stranici https://rcf-wb6.org/.

Izvor: https://rcf-wb6.org/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search