Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ODRŽANA OBUKA „PRIPREMA ZA ANALITIČKI PREGLED ZAKONODAVSTVA EU I BIH (SCREENING)“

Direkcija za europske integracije u suradnji sa uvaženim regionalnim ekspertom, gosp. Aleksandrom Andrijom Pejovićem, bivšim ministrom europskih poslova i bivšim glavnim pregovaračem Crne Gore u pregovorima o pristupanju s EU, održali su obuku pod nazivom „Priprema za analitički pregled zakonodavstva EU i BiH (screening)“.

Jednodnevna obuka održana je u Sarajevu u dva termina i to 10. lipnja 2024. godine za predsjedavajuće i zamjenike predsjedavajućih radnih grupa za europske integracije te 11. lipnja 2024. godine za tajnike radnih grupa članove Komisije za europske integracije i Savjetodavnog tijela Kolegija za europske integracije. Obuku je bilo moguće pratiti i online.  

Obuka je organizirana s ciljem realizacije zaključaka Kolegija za europske integracije koji je na svojoj 7. sjednici održanoj 20. svibnja 2024. godine zadužio članove radnih grupa za europske integracije da pregledaju materijale za eksplanatorni screening, te da unutar svojih institucija identificiraju sva pitanja koja je potrebno postaviti Europskoj komisiji u vezi sa pravnom stečevinom Europske unije. Iste je trebalo proslijediti putem predsjedništva radne grupe, tajništvu Kolegija za europske integracije najkasnije do 19. lipnja 2024. godine.

Na održanoj obuci sudjelovale su i djelatnice Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije. 

 

Slikaaaa 

Slikaaaaaaa

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search