Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Natječaj Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti za financiranje/sufinanciranje znanstveno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata u FBiH u 2018. godini

Navedeni natječaj se raspisuje za financiranje/sufinanciranje znanstveno-istraživačkih i istraživačko-razvojnih projekata koji predstavljaju izvor novih znanstvenih ideja i saznanja i doprinose razvoju znanstvene misli, za temeljna i primijenjena istraživanja, kao i posebna istraživanja od interesa za FBiH.

Prijava na Natječaj se sastoji od dva dijela, prvi dio prijave čine podaci o podobnosti znanstveno-istraživačke i/ili istraživačko-razvojne pravne osobe, te voditeljice/voditelja projekta i teme projekta, dok drugi dio prijave sadrži opis i plan projekta.
Znanstveno-istraživačke i istraživačko-razvojne projekte mogu prijaviti:

  • javni znanstveno-istraživački i istraživačko-razvojni instituti,
  • javna sveučilišta,
  • druga pravna lica javnopravnog karaktera registrirana za obavljanje znanstveno-istraživačkog i istraživačko-razvojnog rada (izuzev fakulteta, akademija i drugih organizacijskih jedinica visokoškolskih ustanova koji svoje aplikacije podnose isključivo putem matičnih sveučilišta).

Projekti mogu biti u trajanju do 1 (jedne) godine. Realizacija projekta mora biti planirana u periodu od 01.01. do 31.12.2018. godine.
Maksimalan iznos traženih i odobrenih sredstava po projektu može biti do 18.000,00 KM za projekte u području tehničkih, biotehničkih i prirodnih znanosti, te biomedicine i zdravstva, a do 15.000,00 KM za projekte u području društvenih i humanističkih znanosti.

Odobrena sredstva se mogu koristiti:

  • za financiranje rada istraživačica/istraživača, konzultanata i vanjskih suradnica/suradnika
  • za materijalne troškove istraživanja(koji ne uključuju nabavku temeljne opreme za realizaciju znanstveno-istraživačkog ili istraživačko-razvojnog projekta, troškove studijskih putovanja i znanstvenih usavršavanja, nepredviđene troškove, troškove PDV-a, kao niti troškove publiciranja, odnosno nabavke knjiga ili udžbenika)
  • za usluge neophodne za realizaciju projekta prema financijskom planu (koji ne uključuje matičnu instituciju kao troškovni element).

Prijave se podnose u dva (2) istovjetna primjerka na propisanim obrascima Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti uz priloženu obveznu dokumentaciju.
Natječaj ostaje otvoren 21 dan od dana objavljivanja obavijesti u dnevnim listovima „Dnevni list“ i „Oslobođenje“, odnosno do 18. 05. 2018. godine. Kompletan tekst Natječaja je dostupan na web stranici Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti www.fmon.gov.ba  

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search