Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

USAID Diaspora Invest otvorio treći poziv za dodjelu bespovratnih sredstava

Diaspora Invest photo27. kolovoza 2018. godine otvoren je novi javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u sklopu aktivnosti USAID Projekta "Diaspora Invest".  Riječ je o grant programu koji podržava mala i srednja poduzeća koja nisu starija od tri godine te su dijelom ili u potpunosti u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore.

 

 

Tko se može prijaviti na grant?

-Registrirana mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) osnovana u Bosni i Hercegovini u vlasništvu člana dijaspore osnovana najviše tri godine (0 – 3 godina starosti) prije datuma objave javnog poziva.

-Registrirana mikro, mala i srednja poduzeća (MSP) osnovana u Bosni i Hercegovini koja imaju aktivnu vezu s dijasporom koju mogu i dokazati (suvlasništvo ili partnerstvo).
-Pojedinci iz dijaspore koji imaju namjeru osnovati poduzeće u roku od 90 dana od dana objave javnog poziva, pod uvjetom da registraciju okončaju prije završnog kruga odabira.

Uvjeti za prijavu na poziv za dodjelu granta?

-Ulaganje u projekt vlastitim doprinosom, i to najmanje u odnosu od 1: 1. Doprinos USAID-a ne može premašiti 50% cjelokupnog financiranja neophodnog za implementaciju poslovnog prijedloga predloženog u zahtjevu za dodjelu sredstava. Udio doprinosa podnositelja zahtjeva za financiranje može biti najmanje 50% u gotovini, a preostalih 50% može se osigurati kao nefinancijski doprinos podnositelja zahtjeva.

-Nefinancijskim doprinosom smatra se sve ono što doprinosi programskom, sveobuhvatnom ostvarenju planirane investicije ili poslovnog prijedloga. Nefinancijski doprinos uključuje npr. već započetu investiciju traženog poslovnog prijedloga za sufinanciranje, potkrijepljenu dosadašnjim ulaganjem ili procjenom vještaka (ukoliko se radi o prostoru ili objektu), kupljenim strojevima (dok se ovim grantom traži dopuna istih, poput npr. alata), ulaganje u obuku osoblja u svrhe provođenja projektnog prijedloga, know-how, obnavljanje ili uvođenje standardizacije ili certificiranja, i slično.
-Apliciranje s projektom u trajanju od maksimalno 12 mjeseci (jednu godinu), ili kraći period, koji se predstavlja kroz planirane aktivnosti i rezultate navedene u zahtjevu za dodjelu bespovratnih sredstava.

Proces podnošenja prijava?

Javni poziv je otvoren od 27.08.2018. do 01.10.2018., a aplikacije se ispunjavaju online na www.grant.diasporainvest.ba  uz slanje kopije prijave putem pošte, koju možete pronaći na web stranici gdje je javni poziv objavljen www.diasporainvest.ba

Prva prezentacija o navedenom javnom pozivu održati će se u partnerstvu sa Privrednom komorom Federacije BiH 31. 08. 2018. u 11:00 sati u Sarajevu. Nakon toga će u toku mjeseca rujna biti održani i info dani u Trebinju, Širokom Brijegu, Bihaću, Banjoj Luci i Brčkom.

Prezentacija o javnom pozivu biti će održana u Širokom Brijegu u četvrtak 06. 09. 2018. godine u 11:00 sati u konferencijskoj dvorani Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u okviru koje će potencijalni aplikanti imati priliku saznati više o načinu prijave i svim ostalim informacijama.

 

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search