Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POZIV ZA SUDJELOVANJE NA RADIONICI ENERGY CONNECTIVITY

U okviru predsjedavanja Bosne i Hercegovine Jadransko-jonskom inicijativom (EUSAIR) u Sarajevu će 10. svibnja 2023. godine biti organizirana radionica  Energy Connectivity.

Radionica se organizira s ciljem razmatranja ubrzanja procesa energetske integracije Zapadnog Balkana u Europsku uniju u kontekstu promjenljive geopolitičke klime i s fokusom na energetske mreže i energetsko umrežavanje.

Sudionici radionice će se upoznati  kako države članice EU i zemlje Jadransko-jonske regije mogu ojačati svoju energetsku suradnju, uz pretpostavku da će funkcionalnije i interkonektivnije energetsko tržište povećati energetsku sigurnost, olakšati primjenu obnovljivih izvora energije, smanjiti veleprodajne cijene energije i privući investitore, a istovremeno doprinijeti prelasku na dekarbonizirane energetske sustave.

Dnevni red radionice i link za prijavu: https://www.adriatic-ionian.eu/event/energy-connectivity-event-workshop-on-connecting-the-eusair-and-adriatic-ionian-region-into-the-transeuropean-energy-networks/

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search