Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POSLJEDNJI PODSJETNIK NA TREĆI POZIV ZA FINANCIRANJE PROJEKATA U OBRAZOVANJU REGIONALNOG CHALLENGE FONDA (RCF)

Regionalni Challenge Fond (RCF) objavljuje podsjetnik na Treći poziv za podnošenje Izjava o zainteresiranosti raspisan u svim ekonomijama i privrednim sektorima Zapadnog Balkana 6 te poziva zainteresirane konzorcije obrazovnih ustanova i kompanija, posvećene zajedničkoj implementaciji programa kooperativne obuke, da se prijave do 7. srpnja 2023. godine do 23:59 sati.

Izjave zainteresiranosti mogu podnijeti konzorciji formirani od institucija za strukovno osposobljavanje i najmanje dva poduzeća, koji se zajednički bave pružanjem kooperativnog strukovnog obrazovanja i obuke.

Više informacija o podobnosti aplikanata i procedurama prijave možete pronaći u Smjernicama za Treći poziv za iskazivanje interesa koje su dostupne ovdje.

Prvi i drugi krug prijava privukao je više od 300 Izjava o zainteresiranosti iz svih šest zemalja Zapadnog Balkana 6. Proces selekcije rezultirao je odabirom 63 projekta za financiranje, uz izdvajanje približno 27 milijuna eura za opremanje i unaprijeđenje infrastrukture ustanova za strukovno obrazovanje, kao i obuke sudionika programa kooperativnog obrazovanja.

Svjedočanstva o već financiranim projektima u Bosni i Hercegovini možete pogledati na: https://youtu.be/hccXU56cgVg.

Njemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku suradnju i razvoj izdvojilo je 64,43 milijuna eura za RCF, a Vlada Švicarske, koju predstavlja Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC), sufinancirala je dodatnih 9,7 milijuna švicarskih franaka. Sredstva su povjerena Njemačkoj razvojnoj banci (KfW), a projekt realizira Komorski investicijski forum Zapadnog Balkana 6 (WB6-CIF), zajednička inicijativa privrednih komora iz regije.

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search