Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

MATRA PROGRAM OBUKE O VLADAVINI PRAVA

Program obuke o vladavini prava Matra osmišljen je za jačanje institucionalnih kapaciteta u području vladavine prava unutar vladinih organizacija u Albaniji, Armeniji, Bosni i Hercegovini, Gruziji, Kosovu, Moldaviji, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji, Srbiji, Turskoj i Ukrajini.

Svake godine nudimo (hibridne) tečajeve obuke, pružajući sudionicima uvid u najbolje prakse u širokom rasponu tema o vladavini prava. 

WhatsApp Image 2024 06 14 at 19.14.49

Kroz interaktivne sesije koje spajaju teoriju s praktičnim vještinama, kao i studijske posjete, naš program opskrbljuje političke savjetnike, članove pravosuđa i druge državne službenike koji rade u državnom i pravosudnom sektoru znanjem i vještinama potrebnim za provođenje reformi u njihovim zemljama.

Osim toga, sudjelovanjem u programu osposobljavanja sudionici postaju dio velike međunarodne mreže alumnija, predavača i javnih institucija u Nizozemskoj i u ciljanim zemljama. Ova mreža služi kao platforma za učenje, razmjenu i suradnju.

Matra program obuke o vladavini prava osmislili su i provode Nizozemski helsinški odbor, Pravni fakultet u Leidenu i Haaška akademija za lokalnu upravu. Financira ga Ministarstvo vanjskih poslova Nizozemske, a njime upravlja Nizozemska agencija za poduzetništvo (RVO) u ime Ministarstva. Za pitanja u vezi s Matra programom obuke o vladavini prava kontaktirajte nas putem Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Ljudska prava cijela brošura )

Ovisno o odabranim sudionicima, ova obuka može se koristiti na više načina za rješavanje temeljnih i ljudskih prava. Sve inicijative vladine politike moraju se nadzirati s obzirom na njihov utjecaj na (ljudska) prava i moraju postojati mehanizmi za praćenje i ispravljanje praksi koje su u sukobu s tim pravima. Ova obuka razmatra mehanizme i politike koji se mogu koristiti za (bolju) zaštitu međunarodno dogovorenih standarda ljudskih prava. Zajedno s nizozemskim institucijama aktivnim na ovom području, razmijenit ćemo praktična iskustva sa sudionicima i potaknuti ih na promišljanje situacije u vlastitoj zemlji.

Ova obuka će se održati online od 16. do 27. rujna 2024. godine, a osobno od 6. do 19. listopada 2024. godine. Prijave će se primati od 6. svibnja 2024. godine do 31. srpnja 2024. godine. Kliknite ovdje za prijavu.  

Izvor: https://www.nhc.nl/matrarolt/  

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search