Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EUROKOMORA PODRŽALA NAPORE VANJSKOTRGOVINSKE KOMORE BIH U ZASTUPANJU INTERESA POSLOVNE ZAJEDNICE BIH

Direktor Eurokomore Ben Butters uputio je pismo predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto i iskazao potporu Bosni i Hercegovini na njenom putu ka članstvu u Europskoj uniji, ali ukazao i na značaj Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, kao pridružene članice Eurokomore još od 2002. godine, koja svih ovih godina aktivno zastupa interese poslovne zajednice Bosne i Hercegovine.

 1 Eurochambres

„Ovim putem želimo iskazati našu podršku naporima svih zemalja Zapadnog Balkana, a posebno Bosne i Hercegovine u ispunjavanju uvjeta iz Plana rasta. Uzimajući u obzir činjenicu da se veliki dio tih obaveza odnosi na poslovne uvjete, stojimo na raspolaganju za svaku pomoć, posebno kroz vrlo aktivne timove eksperata u odboru direktora u čijem sastavu se nalazi i BiH, kao i dodatnih eksperata iz različitih oblasti. Posebno ističemo aktivnu ulogu Bosne i Hercegovine u Eurokomori u zalaganju za europski put, kao BiH i vašeg predstavnika Vjekoslava Vukovića koji na najbolji način predstavlja i artikulira interese poslovne zajednice BiH pred tijelima Eurokomore“, navedeno je u pismu upućenom predsjedavajućoj Krišto.

Eurokomora, kako je istaknuto u pismu, posebno podržava uključivanje poslovne zajednice BiH u donošenje odluka i kreiranje reformi, ali i aktivnu ulogu žena poduzetnica u Eurokomori na putu ka europskim integracijama.

„Podržavamo i vaša nastojanja da se u Parlament poduzeća svake godine uključi i sve više kompanija iz BiH kako bi pravni okvir za izgradnju poslovnog ambijenta imao što snažniji glas poduzetnika“, poručili su iz Eurokomore.

Eurokomora je jedna od najvećih poslovnih organizacija sa sjedištem u Briselu koja zastupa interese 20 milijuna kompanija i okuplja 45 nacionalnih i 1.700 regionalnih i lokalnih komora. Poduzeća – članice komora, od kojih su preko 93 % mala i srednja poduzeća, zapošljavaju preko 120 milijuna radnika.

Izvor: https://komorabih.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search