Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

U ŠIROKOM BRIJEGU ODRŽANE OBUKE „METODE , NAČINI I TEHNIKE USKLAĐIVANJA ZAKONODAVSTVA“ I „VJEŠTINE IZVJEŠTAVANJA ZA POTREBE PROCESA EUROPSKIH INTEGRACIJA“

Direkcija za europske integracije u suradnji s Uredom Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održala je obuke za državne službenike ali i sve zainteresirane u trajanju od 27. do 29. rujna 2023. godine u Širokom Brijegu.

Obuka DEI 27.9.2023 Fotografija 1

Kako bi se upoznali sa sekundarnim izvorima prava Europske unije te procesom i tehnikama usklađivanja s pravnom stečevinom EU, održana je prva obuka „Metode, načini i tehnike usklađivanja zakonodavstva“. Obuka je bila namijenjena prvenstveno članovima tijela u sustavu koordinacije procesa europskih integracija i ostalih struktura uspostavljenih za potrebe procesa europskih integracija i državnim službenicima koji obavljaju poslove:

  • usklađivanja zakonodavstva BiH s pravnom stečevinom EU
  • prevođenja i redakture pravnih propisa za potrebe procesa europskih integracija te
  • ostalim zainteresiranim djelatnicima.

Kako bi se upoznali sa ulogom i značajem komunikacija u procesu europskih integracija te usavršili potrebna znanja i vještine, održana je druga obuka „Vještine izvještavanja za potrebe procesa europskih integracija”. Tijekom obuke polaznici su upoznati s važnosti komuniciranja u procesima europskih integracija te aktualnostima u oblasti izvještavanja s ciljem primjene naučenoga.

Obuka DEI 29.9.2023 Fotografija 2

Budući da je Bosna i Hercegovina dobila status kandidata, obuke se organiziraju s ciljem da članovi radnih skupina za europske integracije kao i ostali državni službenici u Županiji Zapadnohercegovačkoj steknu znanja neophodna za obavljanje poslova i zadataka koji proizlaze iz procesa europskih integracija.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search