Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

OBJAVLJEN NOVI JAVNI POZIV: ODRŽIVI TURIZAM ZA ZELENI RAZVOJ DUŽ STAZA VIA DINARICE U BOSNI I HERCEGOVINI

Javni poziv jedinicama lokalne samouprave (JLS) i županijama za podnošenje prijava za sudjelovanje u projektu „Održivi turizam za zeleni razvoj stazama Via Dinarica u Bosni i Hercegovini (Via Dinarica III)“ jedna je od aktivnosti u okviru treće faze projekta Via Dinarica, koji implementira i sufinancira Razvojni program Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH), uz financijsku potporu Agencije za razvojnu suradnju Republike Italije (AICS).

 via dinarica

Treća faza ovog projekta provodi se u suradnji s domaćim partnerima - Ministarstvom vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, Federalnim ministarstvom okoliša i turizma, Ministarstvom trgovine i turizma Republike Srpske, lokalnim vlastima , nevladin i privatni sektor aktivan u turizmu.

Inicijativa Via Dinarica ima za cilj promicanje značajnih prirodnih i kulturnih resursa Zapadnog Balkana, omogućavanje avanturističkih aktivnosti za ljubitelje prirode iz cijelog svijeta, te očuvanje planinskih područja, kultura i područja koja predstavljaju oazu netaknute prirode u Europi.

Ovaj Javni poziv financira AICS, a cilj mu je daljnji doprinos razvoju inicijative Via Dinarica.

Specifični cilj ovog Javnog poziva je doprinijeti razvoju zelene i prirodne infrastrukture te poboljšanju turističke infrastrukture u blizini staza i lokaliteta Via Dinarice (inovativna i progresivna rješenja za zelenu infrastrukturu, izgradnja ili rekonstrukcija pristupnih cesta, pješačke i biciklističke staze i turističke atrakcije, ljetni kampovi, pristup vodi i prateći sadržaji na rijekama i jezerima za sportove na vodi, unaprjeđenje infrastrukture u blizini kulturno-povijesnih znamenitosti, odmorišta i vidikovci za turiste, itd.).

Pozivaju se sve zainteresirane JLS i županije u BiH koji ispunjavaju osnovne (eliminacijske) kriterije ovog poziva da dostave prijave za sudjelovanje (uključujući svu popratnu dokumentaciju) u ovoj aktivnosti projekta Via Dinarica III najkasnije do 31. kolovoza 2024. godine.

Projekt Via Dinarica III će odmah po objavi Javnog poziva organizirati informativne sesije na kojima će se prezentirati svi aspekti ovog Javnog poziva te pojasniti uvjeti i kriteriji.

Osim toga, tijekom sjednica potencijalni prijavitelji će imati priliku postavljati pitanja o Javnom pozivu.

Više informacija o Javnom pozivu te pripadajućim smjernicama i obrascima za prijavu možete pronaći ovdje  i na službenim stranicama provoditelja.

Izvor: https://www.akta.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search