Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA ZA SURADNJU U OKVIRU PROJEKTA EUROPSKE UNIJE „USPOSTAVA MREŽE ZA RURALNI RAZVOJ HERCEGOVINE-HERUDNET“ I IZRAŽAVANJE INTERESA ZA UMREŽAVANJE U RURALNOM RAZVOJU HERCEGOVINE

Vizual poziva NVO

Vodeći partner: Asocijacija za ekonomski razvoj REDAH

Partneri: Poljoprivredni klaster Stara Hercegovina, Trebinje i Zaklada LINNOVATE, Livno

Trajanje projekta: 36 mjeseci, 1. veljače 2024-1. veljače 2027. godine

Vrijednost projekta: 662.133 eura od čega je iznos EU sredstava 595.800 eura (90%).

 Opći cilj ove akcije je doprinijeti unaprjeđenju aktivizma OCD kroz povećanje sudjelovanja i zastupljenosti ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama te utjecaj civilnog društva na donositelje odluka (upravljanje ruralnim prostorom, ekonomska pitanja i definiranje politike) u sektoru ruralnog razvoja.

Planirane su sljedeće 3 skupine aktivnosti:

  1. Razvoj partnerstva i jačanje kapaciteta OCD-a za uspostavu regionalne mreže
  1. Izgradnja kapaciteta i unaprjeđenje poslovnog okruženja za poljoprivredni sektor
  1. Promotivne aktivnosti u cilju širenja informacija i podizanja vidljivosti svih aktivnosti i aktera

Projekt će raditi na unaprjeđenju aktivizma organizacija civilnog društva kroz povećanje sudjelovanja i zastupljenosti ruralnog stanovništva i poduzetnika u društvenim i političkim inicijativama, te utjecaj civilnog društva na donositelje odluka (upravljanje ruralnim prostorom, ekonomska pitanja i definiranje politike) u ciljnoj domeni ruralnog razvoja.

Pozivamo sve organizacije koje se već bave aktivnostima i projektima u polju ruralnog razvoja i/ili žele da se uključe u rad na aktivnostima predviđenim HERUDNET projektom, da interes iskažu slanjem upitnika (možete ga preuzeti na ovom linku )  na e-mail  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  ili popunjavanjem online upitnika  na ovome linku  do 07. rujna 2024. godine i na taj način iskažete svoj interes za umrežavanje u ruralnom razvoju i date svoj doprinos provođenju ovog projekta.

„Uspostava Mreže za ruralni razvoj Hercegovine-HeRuDNet“ je projekt koji financira Europska unija u okviru “Programa za podršku civilnom društvu 2023”, u jednom od njegovih ciljnih domena, a to je umrežavanje i suradnja organizacija civilnog društva u području lokalne ekonomije i poduzetništva, posebice u segmentu ruralnog razvoja i lokalnih partnerstava koja potiču inovativnost, digitalizaciju, očuvanje prirodnih resursa u skladu sa EU principima i standardima, sto, u konačnici, doprinosi naporima Bosne i Hercegovine na njenom putu ka Europskoj uniji.

Izvor: https://redah.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search