Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga: EU4Business – razvoj poduzetništva

Photo EU4Business

 

Kroz Instrument za financiranje bespovratne pomoći za poduzetničke aktivnosti koji ima za cilj da doprinese razvoju i širenju modela uključivog poduzetništva te tako unaprijedi konkurentnost na lokalnom (općinskom) nivou u Bosni i Hercegovini, Međunarodna organizacija rada (MOR) u okviru projekta EU4Business objavljuje Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga u oblasti razvoja poduzetništva.

Cilj je ubrzati uspostavljanje i razvoj mikro, malih, srednjih i novoregistriranih (start-up)  poduzeća, kroz koncipiranje mehanizama koji će omogućiti financijsku i nefinancijsku (tehničku/stručnu) pomoć krajnjim korisnicima (novim i postojećim poduzetnicima iz ciljnih kategorija) i stvaranje i dalji razvoj poduzetničke infrastrukture na lokalnom nivou.

 

 

 

Prioritetni sektori i ciljne grupe projekta podijeljeni su u dvije partije (LOT) kako slijedi:

LOT 1 – Podrška mladim poduzetnicima prilikom osnivanja inovativnih poduzeća, promocija poduzetništva u izvoznom sektoru, sa fokusom na mlade poduzetnike (do 30 godina života) i osnivanje inovativnih poduzeća (uključujući digitalni/IT sektor).

LOT2 – Jačanje poduzetničkog duha i pomoć prilikom registracije poduzeća za osobe koje pripadaju ranjivim kategorijama, promocija poduzetništva u agro-ruralnom i turističkom sektoru, sa fokusom na poduzetnike iz ranjivih kategorija (žene, osobe sa invaliditetom, nacionalne manjine, osobe starije od 50 godina života).

Proračun na temelju ovog Poziva za dostavljanje projektnih prijedloga iznosi 1.000.000 eura (milion eura), koji će se raspodijeliti na dva LOT-a. Kvalificiranim projektima smatraju se projekti koji apliciraju za financijsku podršku granta u rasponu od 150.000 eura (minimalan iznos) do 200.000 eura (maksimalan iznos).

Raspodjela između LOTova:

LOT 1 – ukupno raspoloživo 600.000 eura

LOT 2 – ukupno raspoloživo 400.000 eura

Sudjelovanje u ovom Pozivu otvoreno je za kvalificirane institucije, kako je to definirano metodologijom lokalnog partnerstva za zapošljavanje (LEP), što znači da se kandidati MORAJU prijaviti kao partnerstvo (više o konceptu Partnerstva možete pronaći u Uputstvu za podnositelje prijedloga).

Projekti se realiziraju u Bosni i Hercegovini. Za dodjelu sredstava kvalificirani su i projekti koji se realiziraju u suradnji više općina.

Ovo je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga. U svrhu evaluacije u prvom koraku podnosi se samo konceptualni nacrt, a kvalificirani kandidati sa uspješnim konceptualnim nacrtom biti će pozvani da dostave puni prijedlog.

Informativni dani za ovaj poziv biti će održani na pet lokacija i to:

BANJA LUKA, hotel Jelena – 16.04.2019. (11.00 – 14.00)

BRČKO, hotel Jelena – 17.04.2019. (11.00 – 14.00)

VITEZ, hotel Central –  04.2019. (11.00 – 14.00)

SARAJEVO, UN House – 19.04.2019. (10.00 – 13.00)

TREBINJE, hotel Leotar – 04.2019. (11.00 – 14.00)

MOSTAR, hotel Bristol – 25.04.2019. (11.00 – 14.00)

Pozivaju se svi zainteresirani za sudjelovanje na informativnim danima da svoje prijave dostave na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Radni seminar za kandidate koji su ušli u uži izbor biti će održan prije dostavljanja punog prijedloga. Svi kandidati koji su podnijeli prijave će dobiti informaciju o ishodu ocjene konceptualnih nacrta i punih prijedloga.

Rok za dostavljanje konceptualnog nacrta je 17. svibanj 2019. godine (do 17.00 sati po lokalnom vremenu), gdje se kao datum i vrijeme uzimaju datum i vrijeme prijema e-maila u MOR.

Konceptualni nacrti podneseni nakon navedenog roka, nacrti koji nisu pripremljeni u skladu sa ovim uputstvom i nepotpuni nacrti biti će odbijeni. Kandidatima se savjetuje da ne čekaju posljednji dan da dostave koncept.

U slučaju da imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i ako imate dodatnih pitanja koja se odnose na ovaj Poziv, možete ih kontaktirati putem elektronske pošte najkasnije do 30. travnja 2019. godine na e-mail adresu: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MOR nema obavezu da odgovori na pitanja koja stignu nakon navedenog roka. Odgovori će biti objavljeni najkasnije do 06. svibnja 2019. godine. Pitanja svih kandidata, zajedno sa odgovorima i drugim važnim obavijestima u toku postupka evaluacije biti će objavljeni na internet stranici projekta EU4Business – www.eu4business.ba , na društvenim mrežama ILO_EU4Business kao i na web stranici www.partnerstvo.ba

Dokumentaciju možete preuzeti na sljedećim poveznicama:

Uputstvo za podnositelje prijedloga (integralni tekst)

Obrazac prijave za grant – konceptualni nacrt (Dodatak 1)

Izjava glavnog podnositelja (Dodatak 2)

Sporazum o suradnji (Dodatak 3)

Obrazac za podnošenje punog projektnog prijedloga (Dodatak 4)

Obrazac za proračun (Dodatak 5)

Ugovor o dodjeli granta – ugovor sa MOR (Dodatak 6) na engleskom jeziku

Odredbe i uvjeti za dodjelu grantova prema pravilima MOR-a (Dodatak 6a) na engleskom jeziku

Odredbe i uvjeti za dodjelu grantova financiranih od strane EU (Dodatak 6b) na engleskom jeziku

Izvor: www.eu4business.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search