Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv poduzetnicima i inovatorima za ideje koje mogu pomoći turističkom sektoru

UNWTO (Svjetska turistička organizacija) je uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije pokrenula inicijativu pod nazivom “UNWTO Healing Solutions Challenge”.

Inicijativa je namijenjena poduzetnicima i inovatorima za dostavljanje ideja koje mogu pomoći turističkom sektoru da ublaže utjecaj pandemije i ubrzaju napore za oporavak turističkog sektora.

Traže se rješenja u 3 glavne oblasti:
– Izlječenje za ljude: rješenja usmjerena na mjere sigurnosti, metode saniranja, rano otkrivanje, između ostalog za turističke zainteresirane strane (koje trebaju koristiti turisti, turistički zaposlenici i korporacije).
– Liječenje za prosperitet: rješenja usmjerena na digitalne aplikacije za turizam, ekonomiju dijeljenja, kružnu ekonomiju, upravljanje prihodima, oporavak potražnje, investicije, između ostalih oblasti, koja će se primjeniti za cijeli sektor u bliskoj i dugoj budućnosti.
– Liječenje odredišta: rješenja usmjerena na tehnike oporavka za destinacije: krizna komunikacija, upravljanje krizama, mobilnost, rebrendiranje turističkih destinacija, oporavak povjerenja u putovanja, između ostalih srodnih oblasti.

Sudionici će proći proces u 2 faze: apliciranje i procjenu Ekspertskog komiteta za procjenu spremnosti za isporuku i prilagodljivost u različite zemlje. Nakon toga, rješenja će biti objavljena kako bi se vladama mogli pružiti najbolji stručnjaci za oporavak turizma; provesti ćemo prezentaciju za sve vas, izvršiti će se podjela rješenja za najinovativnijeg digitalnog prostora; i povezivati ćemo startapove u UNWTO Inovativnu mrežu, sa više od 6500 kontakt točaka iz poduzetništva, korporacija, javnih institucija, obrazovnih institucija, inkubatora i investitora.
Obrazac za registraciju možete pronaći na linku https://www.unwto.org/healing-solutions-tourism-challenge

Rok za podnošenje prijava je 15. travanj 2020. godine.

Izvor: https://www.unwto.org/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search