Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Prijavite se za inovativna rješenja u oblasti zdravstva i njege

preuzmi 2

 

Dunavska regija traži inovativna rješenja i angažirane pojedince kako bi se uhvatila u koštac s  najhitnijim izazovima u području zdravstva i skrbi. Demografske promjene, nedostatak kvalificiranog osoblja i nedostatne usluge, posebno u ruralnim područjima, opteretile su zdravstvene sustave dunavske regije. 

Ovim inovacijskim programom žele se angažirati inovatori koji se nose s najvažnijim regionalnim izazovima  zajedno sa svojim krajnjim korisnicima i  stručnjacima iz poduzeća, akademske zajednice i javnog sektora kako bi razvili učinkovite, odgovarajuće i međusektorske proizvode i usluge.

Inovacijski natječaj otvoren je za organizacije i pojedince iz privatnog i javnog sektora čiji su proizvodi i ideje usmjereni na pametna rješenja za zdravlje i njegu.

U Bosni i Hercegovini nedostaju trenutni kapaciteti za zdravstvenu zaštitu starijih osoba, što se može drastično unaprijediti unaprjeđenjem digitalizacije zdravstvenih i usluga njege. To se namjerava riješiti implementacijom digitalno utemeljenih proizvoda i usluga koji se usredotočuju na fizikalnu terapiju i rehabilitaciju, kao i rješenja za život uz pomoć ambijenta u kontekstu pametnih domova. Rješenja bi trebala biti prikladna za implementaciju na velikoj razini i na taj način povećati raspoložive kapacitete usluga skrbi i dugoročno smanjiti troškove sprječavanjem fizičkog pada i nesreća.

Što dobivate?

  • Pristup iznimnoj transnacionalnoj mreži dionika iz relevantnih poduzeća uključujući potencijalne investitore, akademsku zajednicu, administraciju i krajnje korisnike. Ova mreža proteže se izvan nacionalnog konteksta na osam zemalja diljem dunavske regije.
  • D-CARE Innovation Prize kao priznanje za inovativnost i izvrsnost vaše inovacije u regiji dodjeljuje se najboljim aplikacijama.
  • Savjeti i savjeti stručnjaka za povećanje vašeg budućeg utjecaja.
  • Uključite se u proces zajedničkog stvaranja s krajnjim korisnicima i pilotirajte svoj proizvod ili uslugu u stvarnom životnom okruženju.

Za uspješnu prijavu potrebno je ispuniti online obrazac za prijavu i prenesite prezentaciju (samo PDF datoteke) i/ili video prezentaciju koja predstavlja vaše rješenje do 31.siječnja 2022.godine.

Više informacija na sljedećem linku: https://www.interreg-danube.eu/approved-projects/d-care/section/innovation-contest-2021

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search