Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

ODRŽANA SVEČANOST URUČIVANJA UGOVORA O FINANCIRANJU U SKLOPU PROGRAMA PREKOGRANIČNE SURADNJE IZMEĐU REPUBLIKE HRVATSKE I BOSNE I HERCEGOVINE

Svečanost uručivanja Ugovora o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu upriličena je danas s početkom u 14 sati u u Širokom Brijegu, u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske.

Cilj Programa je jačanje prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine kroz gospodarsku, socijalnu i demografsku revitalizaciju pograničnog područja te pružanje potpore Hrvatima u Bosni i Hercegovini, njihovom povratku i ostanku, kao i očuvanju njihove pune ravnopravnosti.

Screenshot 20230728 163421 Gallery

Na svečanoj dodjeli Ugovora nazočnima su se obratili gradonačelnik grada Širokog Brijega, gosp. Miro Kraljević, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke, gosp. Predrag Čović, državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, gosp. Zvonko Milas, ministar regionalnog razvoja i fondova EU, gosp. Šime Erlić, ministar vanjskih i europskih poslova, gosp. Gordan Grlić Radman te predsjednik Hrvatskog narodnog sabora BiH, gosp. Dragan Čović.

U ime Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije svečanosti je nazočio ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, gosp. Ivan Jurilj kojem je tom prigodom uručen Ugovor o financiranju u sklopu Programa prekogranične suradnje između Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine za 2023. godinu.

IMG 5072

Ured Vlade Županije Zapadnohercehovačke na čelu s ravnateljem gosp. Ivanom Juriljem i Regionalna razvojna agencija Dubrovačko-neretvanske županije- DUNEA na čelu s ravnateljicom gđom Melanijom Milić pokrenuli su zajednički projekt “Franciscana”, koji je ujedno i jedan od projekata kojima je odobreno financiranje.

Ciljevi projekta su doprinijeti diversifikaciji turističke ponude kroz valorizaciju i promociju specifične kulturno povijesne baštine povezane s franjevačkim samostanima i djelovanjem Franjevačkog reda u BiH i Dubrovačko-neretvanskoj županiji te razvoj jedinstvene tematske kulturno-turističke rute koja će uvezivati sve Franjevačke samostane i s njima povezane kulturne ustanove i objekte.

U pripremi je i nastavak projekta ''Franciscana'' čiji će primarni fokus biti biciklizam kao mogućnost obilaska kulturno-turističke rute “Franciscana”, koja je ujedno jedna od tematskih biciklističkih ruta mapiranih kroz projekt Cyclin Rural, financiran sredstvima Europske unije.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search