Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

POZIV ZA DOSTAVLJANJE PROJEKTNIH PRIJEDLOGA U OKVIRU PROGRAMA AID FOR TRADE

Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini najavljuje raspisivanje poziva za dostavu projektnih prijedloga u okviru programa Aid for Trade, koji je pod pokroviteljstvom Ministarstva industrije i trgovine Republike Češke.

Riječ je o projektima usmjerenim na ekonomski razvoj, uključujući energetiku, izgradnju proizvodnih kapaciteta, uvođenje standarda kompatibilnih sa EU, revitalizaciju rudarskih kompanija, izgradnju ekonomskih zona, jačanje poslovne klime, razvoj malih i srednjih poduzeća, srodno zakonodavstvo ili transportnu infrastrukturu. Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 15. rujna 2023. godine do 12:00 sati.

5152263 3084374 visit czechia 6 1
  
Suština projekata Aid for Trade je da se pomogne partnerskim državama u olakšavanju i liberalizaciji trgovine s ciljem izgradnje i razvoja njihovih trgovinskih kapaciteta i aktivnosti, njihovog boljeg uključivanja u sustav međunarodne trgovine i ostvarivanja pripadajućih beneficija i profita, pomoći državnoj upravi u kreiranju trgovinskih politika i regulatornog trgovinskog okvira, uspostavljanju pravila i strategija za uklanjanje administrativnih barijera, formuliranju i implementaciji pravila domaćeg tržišta, pružanju podrške poslovnoj klimi, razvoju malih i srednjih poduzeća, financijskom sektoru, usvajanju relevantne zakonske regulative, itd. U širem smislu, radi se i o razvoju lokalnih proizvodnih kapaciteta, izgradnji infrastrukture za podršku trgovini, transferima tehnologija i usluga vezanih za njihovu instalaciju itd.

Teme moraju odgovarati suštini programa Aid for Trade. Također, trebaju se zasnivati na strateškim dokumentima razvoja partnerskih država, na njihovim potrebama i da budu orijentirane na područja njihovog prioritetnog interesa. Aid for Trade se uglavnom odnosi na ekonomski razvoj, uključujući energetiku, izgradnju proizvodnih kapaciteta, uvođenje standarda kompatibilnih sa EU, revitalizaciju rudarskih poduzeća, izgradnju ekonomskih zona, jačanje poslovne klime, razvoj malih i srednja poduzeća, relevantno zakonodavstvo, prometnu infrastrukturu, životnu sredinu i poljoprivredu uključujući prehrambenu industriju, šumarstvo itd.

Na javni poziv u okviru programa Aid for Trade može se prijaviti bilo koji subjekt javne uprave, idealno ministarstvo na državnom, entitetskom ili kantonalnom nivou, lokalna samouprava ili privredne komore. Projekti Aid for Trade su manjeg obima i maksimalni iznos financijske podrške je 1 milijun CZK (uključujući porez na dodanu vrijednost), odnosno do oko 80.000,00 KM. Period implementacije je u roku od jedne kalendarske godine. Nakon tendera, s pobjednikom tendera se potpisuje ugovor o realizaciji projekta i počinje realizacija, koja mora biti završena do kraja studenog 2024. godine. Implementacijska faza projekata odvija se kroz obuke, radionice, okrugle stolove, ali i izradom studija izvodljivosti, analiza itd. Na taj način se potrebno češko znanje, stručne informacije i iskustvo prenose na partnere iz zemalja primatelja, dok dio implementacije može uključivati nabavku manje tehničke opreme itd.

Za prijavu projektne ideje u okviru programa Aid for Trade, potrebno je da aplikant popuni obrazac na engleskom ili češkom jeziku „Development Project Identification Form – Aid for Trade““ (nalazi se u prilogu poziva). Projektni prijedlog potrebno je dostaviti u elektronskoj formi najkasnije do 15. rujna 2023. godine do 12:00 satiElektronska verzija, ovjerena i potpisana od strane ovlaštene osobe za implementaciju, mora biti dostavljena na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odabrani projekti, koje će preporučiti povjerenstvo za selekciju pri ambasadi, bit će poslani na dalju procjenu povjerenstvu za odabir Ministarstva industrije i trgovine Republike Češke. Odabrani realizatori će morati dostaviti originalnu prijavu Ambasadi Republike Češke u Bosni i Hercegovini do 30. rujna 2023. godine.

Ambasada zadržava pravo da poništi ovaj poziv ili ne izabere odgovarajućeg subjekta, bez navođenja razloga.

Prijavni obrasci su dostupni putem poveznica:

Identification form (DOC, 72 KB)    

Identifikační formulář CZ (DOC, 68 KB)

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search