Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

UNAPRJEĐENJE PROCESA IZVJEŠTAVANJA O IMPLEMENTACIJI IPA-E

Direkcija za europske integracije, u suradnji s Agencijom za državnu službu Bosne i Hercegovine i uz sudjelovanje ekspertica GIZ projekta tehničke asistencije, održala je 12. i 13. prosinca 2023. godine u Sarajevu radionicu o procesu izrade Godišnjeg izvještaja o implementaciji Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) koji se podnosi Europskoj komisiji.

Radionica je organizirana za državne službenike koji su neposredno uključeni u izradu Izvještaja u cilju unaprjeđenje procesa izvještavanja o implementaciji IPA-e u BiH, a u skladu sa definiranim standardima i zahtjevima Europske komisije.

Razgovaralo se također o dodatnom razvijanju znanja i vještina neophodnih za izradu Godišnjeg IPA izvještaja i kvalitetan doprinos sektorskih institucija, a prezentiran je koncept i metodologija te novi obrazac za izvještavanje, koji je sastavni dio Okvirnog sporazuma o financijskom partnerstvu za IPA III.

Sudionicima radionice predstavljen je i Informacijski sustav za monitoring, evaluaciju i izvještavanje MERSA, koji je razvijen uz pomoć i podršku Švedske razvojne agencije (SIDA).

Izvor: https://www.dei.gov.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search