Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Objavljen poziv za mreže za transfer inovacija (ITN) u programu URBACT IV

U okviru međuregionalnog programa URBACT IV objavljen je poziv za mreže za transfer inovacija (Innovation Transfer Networks - ITN) koji je otvoren od 10. siječnja do 20. ožujka 2024. godine.

 

Poziv je namijenjen partnerskim konzorcijima koji bi preuzeli dobre projektne prakse Urbanih inovativnih akcija (UIA) iz programskog razdoblja 2014. - 2020. i primijenili ih na domaćem terenu. UIA projekti su u prethodnom periodu bili provedeni u 14 referentnih oblasti kao što su: kvalitet zraka, cirkularna ekonomija, adaptacija na klimatske promjene, digitalna i energetska tranzicija, stambena pitanja, integracija migranata i izbjeglica itd.

Ciljne skupine ovog poziva su općine i gradovi, bez obzira na njihovu veličinu, iz svih zemalja članica Europske unije te sedam zemalja kandidatkinja, među kojima je i Bosna i Hercegovina. Maksimalni proračun za ovu vrstu projekata iznosi 550 000 eura po projektu, a detalji poziva, upute za aplikante, lista vodećih partnera (UIA gradova) i portal za traženje partnera nalaze se na programskoj stranici na linku.  

Na istoj stranici se nalaze i linkovi za online info sesije sa svim detaljima o pozivu koje će se održati narednih tjedana. Prva info sesija će biti održana 16. siječnja i na njoj će poziv biti predstavljen u generalnim crtama. 

Direkcija za europske integracije, uz potporu URBACT Tajništva, također organizira i online Info dan na B/H/S jeziku, koji će se održati 31. siječnja s početkom u 10 sati, a registracija se može izvršiti putem linka.

Registracija je otvorena do 29. siječnja 2024. godine.

 

Izvor:  https://www.dei.gov.ba/hr/objavljen-poziv-za-mreze-za-transfer-inovacija-itn-u-programu-urbact-iv

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search