Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

PREDSTAVNICI UREDA VLADE ŽUPANIJE ZAPADNOHERCEGOVAČKE ZA EUROPSKE INTEGRACIJE BORAVILI U SLUŽBENOM POSJETU ISTARSKOJ ŽUPANIJI

Photo Istra1

 

Predstavnici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije boravili su u službenom posjetu Istarskoj županiji, koji je organizirala Javna ustanova Razvojna agencija ŽZH – HERAG od 4. lipnja do 6. lipnja 2018. godine, u sklopu projekta Poboljšanje investicijskih potencijala Županije Zapadnohercegovačke.

U utorak, 5. lipnja 2018. godine upriličen je prijem za delegaciju Županije Zapadnohercegovačke u sjedištu Istarske razvojne agencije u Puli.

Gostima su se uvodno obratili predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić i direktor Istarske razvojne agencije dr.sc. Boris Sabatti te su izrazili zadovoljstvo što je Županija Zapadnohercegovačka izabrala Istarsku županiju i  njezine jedinice lokalne samouprave kao primjer dobre prakse za posjetu te su istaknuli spremnost na suradnju u razvojnim projektima kao i u razmjeni znanja i iskustva.

Dr.sc. Ezio Pinzan, v.d. pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodoprivredu detaljnije je predstavio razvojne programe s naglaskom na Fond za razvoj poljoprivrede i agroturizma Istre, dok je Aleksandar Matić, pročelnik Ureda Grada Pule istaknuo značaj razvojnih planova Grada Pule, posebno onih u sklopu mehanizma integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU).

Direktor IDA-e dr.sc. Boris Sabatti predstavio je programe podrške koje IDA pruža poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave u Istarskoj županiji, dok se direktor Agencije za ruralni razvoj Istre Igor Merlić osvrnuo na razvojne planove i programe AZRRI-a, posebice u pogledu revitalizacije autohtonih istarskih pasmina poput boškarina i magarca te rada Centra za maslinarstvo.

Posjet je nastavljen sljedeći dan, u srijedu, 6. lipnja 2018. godine Gradu Labinu.  Prisutnima se obratio gradonačelnik Valter Glavičić, koji je pohvalio dobru suradnju te izrazio zadovoljstvo što su prepoznati napori Grada Labina u privlačenju investitora te stvaranju novih radnih mjesta. Iskustva iz Labina predstavila je savjetnica za gospodarstvo i razvoj Patricija Terković. Poseban naglasak stavljen je na Poslovnu zonu koju je delegacija kasnije i posjetila gdje su upoznati sa radom pojedinih tvrtki.

Photo Istra2

Delegacija Županije Zapadnohercegovačke je prezadovoljna cjelokupnom organizacijom trodnevnog posjeta Istarskoj županiji kao i susretom sa navedenim dužnosnicima te se nada kako će Županija Zapadnohercegovačka napraviti iskorak u svakom smislu koristeći primjere dobre prakse viđene u Istarskoj županiji.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search