Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održana video konferencija Mreže županijskih praktičara

Video konferencija 370 x 278

 

Danas je održana još jedna video konferencija na kojoj su uz županijske praktičare sudjelovali predstavnici Federalnog zavoda za programiranje razvoja i UNDP Projekta lokalnog integriranog razvoja (ILDP).

 

 Temeljna uloga županijskih praktičara je planiranje razvoja u svojim županijama, nakon čega slijede razmjena dobrih praksi i iskustava u sustavu razvojnog planiranja.

Ovo je bila prilika da se sudionici međusobno upoznaju sa stanjem razvoja u županijama i planiranim razvojnim aktivnostima u budućnosti.

Uglavnom su od strane županijskih praktičara ukratko predstavljeni razvojni dokumenti u županijama koji su završeni ili u procesu izrade, projekti odobreni od Europske unije koji se provode u istima, kao i to da je donesena Odluka Vlade Federacije BiH o pokretanju procesa izrade Strategije razvoja Federacije BiH za razdoblje od 2021. do 2027. godine o čemu su prisutne upoznali predstavnici Federalnog zavoda za programiranje razvoja.

Nositelj izrade strategije je Federalni zavod za programiranje razvoja, a sudionici u ovom procesu su nadležne institucije FBiH, županija i jedinica lokalne samouprave, te socijalno-ekonomski partneri.

Navedena strategija predstavlja integrirani, multisektorski strateški dokument koji definira javne politike, usmjerava razvoj teritorija FBiH, županija i jedinica lokalne samouprave, te, zacrtanim strateškim ciljevima i prioritetima, predstavlja putokaz za sveukupni društveni razvoj.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search