Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Održan sastanak sa Catherine Palpant iz Veleposlanstva Republike Francuske u Bosni i Hercegovini

Photo 21.3. 2

 

U prostorijama Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije u četvrtak, 21. ožujka 2019. godine, ravnatelj Ivan Jurilj održao je sastanak sa Catherine Palpant, atešeom za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini.

Ovaj sastanak je organiziran prilikom posjete gospođe Catherine Palpant Širokom Brijegu zbog održavanja svjetskog gastronomskog događaja "Okus Francuske" koji se obilježava 21. ožujka, na prvi dan proljeća. Naime, na taj dan se ove godine organiziraju večere u 3000 restorana iz cijelog svijetu s ciljem slavljenja francuskog kulinarstva, njenog umijeća i vrijednosti: zajedništva, uživanja i uvažavanja kvalitete namirnica. Trinaest restorana iz Bosne i Hercegovine odabrano je za sudjelovanje u ovom događaju, a oni se nalaze u Sarajevu, Banjoj Luci, Mostaru, Tuzli i Širokom Brijegu čiji je Restoran Domano odabran za sudjelovanje u ovom događaju.

Na početku sastanka Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije se zahvalio Catherine Palpant, koja je ateše za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini na dolasku u Široki Brijeg i tome što se odazvala pozivu na sastanak. Upoznao ju je sa svim karakteristikama Županije Zapadnohercegovačke počevši od geografskog položaja, sve do statističkih podataka po kojima se županija razlikuje u odnosu na ostale županije u Federaciji Bosne i Hercegovine. Nakon uvodnih detalja o županiji prezentirao je sve uspješno realizirane projekte, projekte u tijeku, kao i sve one koje su prijavljeni u okviru fondova Europske unije te za koje čekamo rezultate. Ovdje je posebno istaknuo uspješnu suradnju Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije sa gradom, općinama, ostalim tijelima i institucijama, nevladinim i privatnim sektorom u Županiji Zapadnohercegovačkoj, rezultat čega su mnogi planirani projekti i strateški dokumenti koji će nesumnjivo dovesti do poboljšanja stanja u županiji u svim područjima. Naveo je da se u Županiji Zapadnohercegovačkoj održavaju mnogi društveni i kulturni događaji poput West Hercegovina Festa, Mediteran Film Festivala, Festivala klapske pisme Posušje, i mnogi drugi kada je naša županija centar svih događanja u Hercegovini, ali i šire. Na kraju je izrazio nadu da će prvi posjet našoj županiji gospođe Catherine Palpant biti poticaj za početak buduće zajedničke suradnje u onim područjima na koje Veleposlanstvo Republike Francuske u Bosni i Hercegovini stavlja poseban naglasak, a to su kultura, turizam, itd.

Catherine Palpant, ateše za suradnju pri Veleposlanstvu Republike Francuske u Bosni i Hercegovini je nakon svega onoga što je saznala o Županiji Zapadnohercegovačkoj na sastanku izrazila veliko oduševljenje uspjehom i raznovrsnošću Županije Zapadnohercegovačke u svim područjima te izjavila kako je vrlo impresivno koliko pokušavamo integrirati sve sudionike u navedenim područjima. Navela je sve one primjere suradnje između Francuske i Bosne i Hercegovine te izrazila da će se zaista potruditi da u suradnji sa svojim kolegama pokrene neku vrstu suradnje sa Županijom Zapadnohercegovačkom.

Poslije sastanka, uslijedio je posjet Franjevačkoj galeriji u Širokom Brijegu.

Photo 21.3. 1

 

© Copyright 2019 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search