Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održan sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Photo Raz.vijeće 1

 

U utorak, 2. travnja 2019. godine, u zgradi Vlade Županije Zapadnohercegovačke, u organizaciji Vlade Županije Zapadnohercegovačke i Ureda  Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održan je sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na sastanku su uz članove Vijeće za razvojno planiranje i upravljanje razvojem u Županiji Zapadnohercegovačkoj, odnosno predsjednika Vlade, ministra gospodarstva, ministra financija, načelnike općina i gradonačelnike gradova u Županiji Zapadnohercegovačkoj sudjelovale ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke Ružica Mikulić i Viktorija Bošnjak, stručna savjetnica u ovom ministarstvu.

Photo Raz.vijeće 2

Na početku sastanka se uvodno obratio Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke i predsjednik Vijeća, nakon čega je Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije predstavio završen Plan razvoja turizma Županije Zapadnohercegovačke kao rezultat projekta „Razvoj i diversifikacija turističke ponude u  Županiji Zapadnohercegovačkoj“. Napomenuo je da je uz ovaj dokument također izrađen „Marketing plana Županije Zapadnohercegovačke“. Oba dokumenta su izrađena s ciljem razvoja turizma kako bi se prostor Županije Zapadnohercegovačke pretvorio u poželjnu i konkurentnu turističku destinaciju.

Nakon navedenog, Viktorija Bošnjak, stručna savjetnica u Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke je predstavila proces izrade Strategije razvoja obrazovanja Županije Zapadnohercegovačke od 2020. do 2035. godine. Naime, u siječnju ove godine je razvijena Metodologija izrade Strategije, definiran cilj i aktivnosti, potrebni ljudski resursi, uloge i odgovornosti, načini komunikacije i održivosti te koncept samog dokumenta što je ona ukratko prezentirala svim prisutnima. Zaključila je da su glavni izazovi u izradi strategije ojačati ljudske resurse Županije Zapadnohercegovačke u smislu strateškog planiranja i uspostaviti održivu suradnju sa svim zainteresiranim stranama koje mogu utjecati i utječu na obrazovanje.

Dario Sesar, ministar gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke je upoznao sudionike sa procesom izrade Strategije ruralnog razvitka Županije Zapadnohercegovačke čijoj izradi se pristupilo sukladno odluci Vlade Županije Zapadnohercegovačke. Istaknuo je da je nositelj procesa izrade spomenutog dokumenta Ministarstvo gospodarstva Županije Zapadnohercegovačke. Izrazio je vjeru da ćemo na kraju dobiti dokument čiji će krajnji cilj biti jasno definiran razvojni put, koji će dovesti do društvenih i ekonomskih promjena u svrhu poboljšanja kvalitete života cjelokupne populacije ruralnog prostora.

Sastanak je završen kratkim izlaganjem Ivana Jurilja, ravnatelja Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije o sudjelovanju Županije Zapadnohercegovačke na 22. Međunarodnom sajmu gospodarstva „Mostar 2019.“ čiji je cilj što bolja prezentacija i promocija ove županije na svom štandu što će zasigurno rezultirati privlačenjem pozornosti i suradnjom sa organizacijama i institucijama na međunarodnoj razini.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search