Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Dva miliona eura za mala i srednja poduzeća iz programa COSME

U okviru Programa EU COSME (Programme for the Competitiveness of Enterprises and SMEs) 2014-2020 otvoren je Poziv za dostavljanje projektnih prijedloga “Podrška europskim malim i srednjim poduzećima da sudjeluju u javnim nabavkama van EU”.

Rok za dostavljanje projektnih prijedloga je 15. rujan 2020. godine do 17:00 sati.

Opći cilj Poziva je poboljšati pristup malih i srednjih poduzeća (MSP) javnim nabavkama u zemljama koje nisu članice Europske unije a sa kojima je EU potpisala bilateralni ili multilateralni sporazum o javnim nabavkama.

Ovom akcijom će se sufinancirati aktivnosti poslovnih organizacija koje podržavaju internacionalizaciju MSP-a i sudjelovanje u javnim nabavkama, a samim tim će ovim organizacijama omogućiti razvijanje kapaciteta za pomoć MSP. Na taj način organizacije će moći distribuirati stečene informacije u odgovarajućem formatu malim i srednjim poduzećima i podržati ih u procesu nadmetanja izvan EU, uključujući sve aspekte koje ovo podrazumijeva, kao što je izgradnja konzorcija.

Aktivnosti će se provoditi u dvije faze:

Pripremna faza, u kojoj će se od svakog financiranog konzorcija tražiti da razvije strategiju internacionalizacije i plan njenog provođenja, na osnovu odabranih država članica EU i trećih zemalja, i faza implementacije, u kojoj će svaki konzorcij primjenjivati strategiju internacionalizacije, prikupljati podatke, promovirati projekt i distribuirati rezultate.

Ukupan budžet poziva iznosi 2.000.000 eura, a maksimalni grant po projektu iznosi 400.000 eura.

Na predmetni poziv mogu se prijaviti pravna lica, javne institucije i neprofitne organizacije, sveučilišta, obrazovne institucije i istraživački centri, uz formiran konzorcij.

Konzorcij treba biti sastavljen od najmanje tri pravna lica iz najmanje tri različite države članice EU ili zemlje sudionice Programa EU COSME.

Više o načinu prijave OVDJE.

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search