Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Uz potporu Europske unije održana biciklijada "FRANCISKANA"

Photo CR Franciskana 1

 

U subotu, 10. listopada 2020. godine je u hotelu Park u Širokom Brijegu završen prvi ciklus teorijske i praktične (terenske) obuke za biciklističke vodiče u okviru projekta „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural“, nakon čega je u nedjelju 11. listopada 2020. godine uspješno održana biciklijada sa svrhom promocije cikloturističke ponude Hercegovine i njenih turističkih kapaciteta – Franciskana.

Na Franciskani je sudjelovao veliki broj biciklista i zaljubljenika u prirodu iz cijele regije, te se ovim putem želimo svima zahvaliti na podršci našem projektu i nezaboravnoj atmosferi! Pokažimo svijetu kako Hercegovina može biti prava oaza rekreacije i sporta uz sve veći broj ovakvih projekata.

Photo CR Franciskana 1

U sklopu biciklijade podijeljene su i diplome za cikloturističke vodiče. Čestitamo svim polaznicima i želimo im puno uspjeha u radu.

Photo CR Franciskana 10

Ovo je prva u nizu rekreativnih biciklističkih vožnji koja će biti organizirana u okviru projekta, a planirano je uvođenje i standarda kvalitete "Bike Friendly Concept", što će dodati na vrijednosti turističkoj ponudi cijele regije. To će izravno doprinijeti povećanju aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke.

Ovdje možete pogledati video o jučer održanoj biciklijadi Franciskana 11.10.2020. - video

Projekt „Biciklističke rute za unapređenje prirodne i kulturne baštine Hercegovine i Crne Gore – Cycling Rural” provodi se u okviru drugog poziva Programa prekogranične suradnje Bosna i Hercegovina - Crna Gora 2014-2020. Započeo je 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 18 mjeseci. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura.

Partneri projekta su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Za više informacije, molimo kontaktirajte:

Ana Soldo, projektna koordinatorica

Tel: +387 39 703 100

Mob: +387 63 461 182

Photo CR Franciskana 2

Photo CR Franciskana 3

Photo CR Franciskana 4

Photo CR Franciskana 5

Photo CR Franciskana 6

Photo CR Franciskana 7Photo CR Franciskana 8Photo CR Franciskana 9

© Copyright 2020 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search