Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Javna rasprava o Planu upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke

Photo Plan upravljanja otpadom ZZH

 

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke poziva sve zainteresirane subjekte, nevladine organizacije i stanovnike gradova Široki Brijeg i Ljubuški i općina Posušje i Grude, da sudjeluju u Javnoj raspravi o Planu upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke za period 2021.-2031. godine.

 

Plan upravljanja otpadom je za potrebe Županije Zapadnohercegovačke pripremljen od strane Regionalnog centra za zaštitu okoliša za Centralnu i Istočnu Europu – Ured za Bosnu i Hercegovinu – REC BiH Sarajevo.

Zakonom o upravljanju otpadom (Službene novine Federacije BiH, br. 33/03 i 72/09), propisana je obaveza županija/kantona da donesu planove upravljanja otpadom usklađene sa Federalnom strategijom upravljanja otpadom i Federalnim planom upravljanja otpadom.

Cilj plana je identifikacija trenutnog stanja u sferi prikupljanja, odlaganja i tretmana svih vrsta otpada, podrazumijevajući stanje infrastrukture, te definiranje (na temelju budućih potreba) neophodnih financijskih, pravnih, institucionalnih i infrastrukturnih kapaciteta za njegovu primjenu.

Obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju, Ministarstvo se odlučilo da  neće organizirati održavanje usmene Javne rasprave putem okruglog stola nego online. Tekst nacrta Plana upravljanja otpadom Županije Zapadnohercegovačke za period 2021.-2031.godine  biti će dostupan javnosti  putem web stranice Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke: www.mpugzo-zzh.com

Vaše primjedbe, mišljenja i prijedloge dostavite na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Županije Zapadnohercegovačke, pisanim putem poštom, putem faxa 039/682-160 ili na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  do 30.11.2020. godine.

Izvor:  www.mpugzo-zzh.com

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search