Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Obilježavanje Dana Europe u Bosni i Hercegovini

Photo Dan Europe

Povodom ovogodišnjeg obilježavanja Dana Europe, Ured Europske unije u Bosni i Hercegovini zajedno sa svojim Info centrom, u suradnji s veleposlanstvima i kulturnim institutima zemalja članica Europske unije, Direkcijom za europske integracije BiH, kao i brojnim partnerima, donosi vam raznolik, edukativan i zabavan sadržaj.

Program započinjemo već u petak, 7. svibnja u 19:30 sati u Povijesnom muzeju BiH u Sarajevu, multimedijalnom izložbom “Buđenje solidarnosti”, čiji su autori mladi bh. umjetnici i arhitekti, na temu solidarnosti, tolerancije i aktivizma. Izložba je nadahnuta muralima Rikarda Druškića koje je oslikao u pet bh. gradova u okviru projekta EU. Izložbu će otvoriti veleposlanik EU u BiH Johann Sattler zajedno sa direktoricom Muzeja Elmom Hašimbegović i gradonačelnicom Sarajeva Benjaminom Karić. Događaj će biti upriličen uz poštivanje svih COVID mjera.

Nakon toga, tijekom mjeseca svibnja, nastavljaju mnogobrojne aktivnosti na obilježavanju Dana Europe u cijeloj zemlji i uz bogat online sadržaj. Planirane aktivnosti, između ostalog, uključuju tri interaktivne online panel diskusije veleposlanstva Sattlera i zemalja članica EU u BiH s mladima, na teme zaštite okoliša, kulture, te pomirenja, demokratizacije i aktivizma. Zainteresirani će moći sudjelovati i u zanimljivim “Europa od A do Ž” online kvizovima.

Europski dani filma, tradicionalni dio obilježavanja Dana Europe koji se realizira u suradnji s mrežom kulturnih instituta zemalja članica EU u BiH, u ovogodišnjem online izdanju nudi besplatno 15 europskih filmskih ostvarenja, uz osigurane prijevode putem ovog linka: https://euinfo.ba/bs/dan-evrope/dani-evropskog-filma-2021

 

Program svih aktivnosti je dostupan na ovom linkuhttps://euinfo.ba/bs/dan-evrope/dan-evrope-2021

Trailer za video spot za Dan Europe u režiji Dine Mustafića  Glazbeno putovanje kroz BiH je dostupan sada za preuzimanje na ovom linku: https://we.tl/t-PMX3qwLaFC

Za sve dodatne informacije možete kontaktirati Info centar Europske unije u Bosni i Hercegovini Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: http://europa.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search