Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Poziv za prijavu projekata u okviru UNESCO Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD) za 2021. godinu

UNESCO je otvorio dvanaesti poziv za podnošenje zahtjeva za financiranje projekata sredstvima iz Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost (IFCD).

IFCD podržava projekte zemalja u razvoju, koji vode ka strukturnim promjenama kroz uvođenje i/ili izradu politika i strategija koje imaju direktan utjecaj na stvaranje, proizvodnju, distribuciju i pristup raznolikosti kulturnih izraza, kao i jačanje institucionalnih infrastruktura podržavajući održive lokalne i regionalne kulturne industrije, što je uspostavljeno Konvencijom o zaštiti i promociji raznolikosti kulturnih izraza 2005. godine.

Projekti koje podržava IFCD pokrivaju širok spektar aktivnosti – od izgradnje kapaciteta do analize i razvoja politika, podrške poduzetništvu i konsolidacije kulturnih industrija, a koje su u skladu s ciljevima Konvencije iz 2005. godine o zaštiti i unapređenju  raznolikosti kulturnih izraza. Više informacija o projektima koji su do sada  financirani iz IFCD-a se može naći ovdje

Na poziv se mogu prijaviti organi javne uprave, institucije i nevladine organizacije iz zemalja u razvoju koje su članice Konvencije, kao i međunarodne nevladine organizacije.

Maksimalan iznos sredstava koja se mogu tražiti za implementaciju projekta u okviru ovog Fonda je 100.000 US$, a trajanje projekta može biti od 12 do 24 mjeseca.

Isključivi način podnošenja prijava projekata je putem online aplikacijske platforme.

Detaljne informacije o uvjetima i kriterijima za prijavu projekata, kao i pristup online platformi se nalaze ovdje

Rok za prijavu projekata putem on-line aplikacijske platforme je 16. lipanj 2021. godine, do ponoći.

Izvor: unescobih.mcp.gov.ba

© Copyright 2021 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search