Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv na događaj “Cycling Rural Walking Fair”

Photo Cycling Rural Walking Fair

Sve ljubitelje biciklizma, prirode i outdoor aktivnosti pozivamo da nam se pridruže na prvom “Cycling Rural Walking Fair” koji će se održati u sklopu Street Food Festa u Širokom Brijegu 23.07. - 25.07. 2021. godine u Širokom Brijegu s početkom programa u 17:00 sati.

Cycling Rural Walking Fair u Širokom Brijegu u sklopu Street Food Festa prvi je od 3 najavljena događaja u BiH koji za svrhu ima podizanje svijesti o ruralnom biciklizmu i upoznavanju šire publike sa svim biciklističkim trasama na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore, kao i Bike Friendly lokacijama.

Sljedeće lokacije ove promocije  planirane su na platou tržnog centra Mepas Mall u Mostaru, kao i u sklopu svjetskog biciklističkog prvenstva “Ale Gran Fondo“ u Istočnom Sarajevu o čijim ćemo točnim datumima održavanja naknadno obavijestiti širu publiku.

U sklopu ove promocije, posjetiteljima će biti predstavljene formirane biciklističke trase, Bike Friendly lokacije kao i aranžmani koji pružaju posjetiteljima iskustvo uz pomoć obučenog vodiča na području Zapadne Hercegovine i Crne Gore. Naše ljubazne hostese tu su za vas za sva vaša pitanja i potrebne informacije, a svi posjetitelji će imati mogućnost putem linka ili QR koda preuzeti sve predstavljene rute na svoj mobilni telefon, kako bi ih mogli najjednostavnije pronaći kasnije, dok će mape trasa biti dostupne i u fizičkom obliku u vidu letka ili mape za one koji tako preferiraju.

Projekt Cycling Rural pokrenut je s ciljem povezivanja 2 grada i 2 općine Zapadne Hercegovine kroz biciklističke rute, te na taj način integrirati kulturnu i prirodnu baštinu u priznati turistički proizvod. Lokalne ceste, koje će biti umrežene u biciklističke staze, prolaziti će kroz manje naseljena područja koja nisu prepoznata ili vidljiva. Projekt će uvesti standard kvalitete kao što je „Bike Friendly Concept„ te će se na taj način dodati vrijednost turističkoj ponudi u cijeloj regiji što će izravno dovesti do povećanja aktivnosti u ruralnim područjima Herceg Novog i Županije Zapadnohercegovačke, odnosno do diversifikacije turističke ponude u obje regije.

Projekt je službeno započeo 1. listopada 2019. godine, a provedba će trajati 24 mjeseca. Ukupna vrijednost projekta iznosi 495.000 eura, od čega Europska unija financira 400.000 eura bespovratnih sredstava. Partneri na projektu su Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije kao nositelj projekta, gradovi  Široki Brijeg i Ljubuški, općine Posušje i Grude, te Turistička organizacija Herceg Novi (CG).

Europska unija financira ovaj projekt s ciljem jačanja i diversifikacije kvalitete turističke ponude, te razvoja i promocije biciklističke i turističke ponude na otvorenom u ruralnim područjima prekograničnih regija Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Projekt će rezultirati stvaranjem nove i atraktivnije turističke ponude pod brendom "Cycling Rural", koja će biti uključena u turističku ponudu obje zemlje, kao i u ukupnu turističku ponudu Jadranskoga zaleđa.

Za više informacija, molimo kontaktirajte:

Ana Soldo, voditeljica projekta

Tel: +387 39 703 100

Mob: +387 63 461 182

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search