Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Poziv na registraciju na web stranici Snaga lokalnog

Web stranica www.snagalokalnog.ba predstavlja centralno mjesto i resursni centar u okviru  kojeg će organizacije civilnog društva, institucije vlasti, poslovni sektor, građani i građanke, aktivisti i aktivistice, donatori i donatorke, koji/e žive, djeluju i rade u Bosni i Hercegovini imati priliku pronaći veliki broj informacija koje će im pomoći u svakodnevnom radu, učenju, dijeljenju iskustava i međusobnom umrežavanju.

Registrirajte se u bazi podataka kako bi na jednostavan način pristupili velikom broju usluga i informacija koju snagalokalnog nudi.

Što sve nudi www.snagalokalnog.ba?

Imate ideje, a trebate novac da ih ostvarite?

Pogledajte Direktorij donatora koji daje pregled 690 donatora i poziva za projekte te pretražite i elektronsku bazu donatora koja će se ažurirati na dnevnoj osnovi.

Imate informacije koje želite da podijelite sa drugima?

Kako bi podržala kulturu solidarnosti, Snaga lokalnog je kreirala Google mapu da na jednom mjestu prikupi i javno promovira aktivnosti koje provode civilno društvo, volonteri i drugi dionici koji podržavaju ljude u potrebi, lokalne zajednice, pokazujući solidarnost i empatiju.

Objavljujete vaše pozive za projekte? Objavite ih na www.snagalokalnog.ba!

Imate druge informacije, o edukacijama, aktivnostima u lokalnim zajednicama ili tražite partnerstvo? Uključeni ste u neke filantropske aktivnosti?

Pošaljite informacije i omogućite nam da napravimo sveobuhvatnu bazu organizacija te promoviramo vašu organizaciju i njene aktivnosti.

Želite nam se pridružiti ili imate neke komentare, preporuke? Pišite na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

O projektu!

Misija Snage lokalnog je jačanje inicijativa zajednica koje okupljaju građane kako bi se bavili konkretnim problemima i unaprijedili svoja susjedstva, zajednice, gradove i, na kraju, obnova uvjerenja da naše djelovanje u stvari sve može promijeniti.

Snaga lokalnog će poboljšati lokalne kapacitete za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utječu na društvo Bosne i Hercegovine. U okviru ove inicijative Mreža mira će uspostaviti i upravljati web platformom koja će omogućiti razmjenu informacija između svih aktera, te mapirati odnose i utjecaje unutar civilnog društva, javnih i lokalnih institucija, kao i poslovnog sektora za lokalne inicijative u BiH.

Krajnji cilj USAID-evog projekta Snaga lokalnog koji implementira Mreža za izgradnju mira je da doprinese unapređenju lokalnih kapaciteta za rješavanje relevantnih razvojnih izazova koji utječu na društvo Bosne i Hercegovine. 

Želimo da se u aktivnosti uključe sve osobe koje žele postati pokretači promjena u svojim zajednicama kroz rad na unaprjeđenju postojećih društvenih procesa i zaštitu prirodne okoline.

Projekt podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Mišljenja i izjave koje su navedene na ovoj web stranici ne oslikavaju nužno mišljenja Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) ili Vlade Sjedinjenih Američkih Država.

Izvor: www.snagalokalnog.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search