Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

EU4BusinessRecovery - Javni poziv za dostavljanje prijedloga projekata za ublažavanje utjecaja krize Covid-19 na MMSP u metalnoj, strojnoj i drvnoj industriji i najava za info sesiju

Europska unija i Vlada Njemačke izdvajaju 3 miliona eura za ublažavanje utjecaja krize Covid-19 u metalnoj, strojnoj i drvnoj industriji u BiH.

Prva info sesija povodom javnog poziva biti će održana 14.09.2021. u 12:00 sati, online putem sljedećeg linka, klikom ovdje.

U okviru zajedničkog projekta Europske unije i Vlade Savezne Republike Njemačke – EU4BusinessRecovery za pomoć poduzetnicima u borbi protiv posljedica izazvanih Covid-19 pandemijom, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH objavio je Javni Poziv za prijavu projekata u oblasti metalnog i drvoprerađivačkog sektora. U okviru Javnog poziva, 3 miliona eura bespovratnih sredstava će biti dostupno za mjere oporavka mikro, malih i srednjih poduzeća u metalnom, strojnom i drvnom sektoru u Bosni i Hercegovini. Visina mogućih odobrenih sredstava po projektu je do 48.000 eura, a bespovratna sredstava će se moći koristiti na aktivnosti poput primjene industrijskih standarda, primjene vrhunskih energetski efikasnih strojeva, strategije dvostrukog ili više izvora u kupovini, razvoja strategije ulaska na tržište, inovacije digitalnog marketinga itd.

Nils Wetzel, menadžer projekta EU4BusinessRecovery ispred GIZ-a, rekao je: „Prerađivačka industrija teško je pogođena pandemijom COVID-19. Lanci snadbijevanja su poremećeni, poduzeća rade smanjenim kapacitetom i veliki broj radnih mjesta je u opasnosti. S druge strane, kupci na ključnim tržištima počeli su reorganizirati svoje poslovne modele i tražiti dobavljače bliže svojim lokacijama, što predstavlja veliki potencijal. Iz tog razloga, Europska unija i Vlada Savezne Republike Njemačke pomoći će malim i srednjim poduzećima u metaloprerađivačkoj  i drvoprerađivačkoj industriji da obnove lance snabdijevanja, povećaju pristup glavnim tržištima i razviju održive poslovne modele.“

Prijave je moguće podnijeti online, putem aplikacijskog portala dostupnog na linku: https://eu4business.core-enigma.com/.

Rok za dostavljanje prijava je 26.09.2021. godine.

Projekt EU4BusinessRecovery podržava mikro, mala i srednja poduzeća u Bosni i Hercegovini  da nastave sa poslovanjem i očuvanjem radnih mjesta, a posebno će podržati poduzetnice, mlade i druge ranjive skupine u osnivanju vlastitih biznisa i u prevladavanju negativnog učinka pandemije Covid-19 stvaranjem otpornijeg poslovnog okruženja. Ukupna vrijednost projekta iznosi 13,7 miliona eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 miliona eura) i Vlada Savezne Republike Njemačke (0,7 milion eura). EU4BusinessRecovery zajedno provode GIZ, ILO i UNDP, od 2021. godine do 2023. godine.

Za više informacija, molimo kontaktirajte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvor: https://eu4business.ba/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search