Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

WBF objavio četvrti poziv za regionalne projekte

Fond za Zapadni Balkan (WBF) otvorio je proces prijavljivanja projektnih prijedloga za zemlje Zapadnog Balkana – Sjevernu Makedoniju, Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Crnu Goru.

Ovo je četvrti poziv od osnivanja Fonda, ali prvi koji se sufinancira regionalnim bespovratnim sredstvima kroz Instrument za pretpristupnu pomoć (IPA).

Opći cilj četvrtog poziva za podnošenje prijedloga WBF-a je promicanje sudjelovanja organizacija civilnog društva (OCD) i grassroots organizacija na Zapadnom Balkanu da sudjeluju u projektima regionalne suradnje o društvenim, kulturnim, znanstvenim i gospodarskim temama, uključujući rodnu ravnopravnost i uključenost osoba s invaliditetom kako bi se poboljšali dobrosusjedski odnosi i pomirenje.

Primarni korisnici zajedničkog djelovanja Europske unije i Fonda su organizacije civilnog društva, a ostali prihvatljivi potencijalni primatelji bespovratnih sredstava su  neprofitna udruženja i organizacije, fondacije, obrazovne ustanove, regionalne mreže, lokalni i regionalni javni subjekti.

Zahvaljujući potpori Europske unije, četvrti poziv za dostavu projektnih prijedloga bit će najveći do sada po financijskoj potpori pruženoj primateljima bespovratnih sredstava i broju podržanih projekata.
Poziv će biti otvoren do 23. prosinca 2021. godine, a tim Fonda za zapadni Balkan diljem cijele regije sastati će se sa sudionicima i potencijalnim primateljima na info sesijama. Tijekom sastanka, tim Fonda će informirati sudionike kako se prijaviti i kako formirati partnerstva u regiji.

Prijave se mogu podnijeti putem prijavnog sustava koji se nalazi na sljedećoj stranici: https://wbfportal.org/applicant/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search