Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održana 7. sjednica Županijskog odbora za razvoj (ŽOR)

U Grudama je u srijedu 16. veljače 2022. godine, u organizaciji Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije održana 7. sjednica Županijskog odbora za razvoj (ŽOR).

Na sjednici su sudjelovali članovi iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora.
Članovima  je predstavljen  nacrt Akcijskog plana za razdoblje 2023.-2025. godine, koji je sastavni dio Smjernica za trogodišnje planiranje rada županijskih tijela uprave. Temeljem Smjernica se izrađuju trogodišnji planovi rada županijskih tijela uprave. S ovim procesom započelo se  prošle godine.
Predstavljen je i proces izrade  Izvještaja o razvoju s izvještajem o provedbi Strategije za 2021. godine. S prikupljanjem podataka se počinje već sljedeći mjesec.  Temeljem prikupljenih podataka, analizirati će se stanje i napredak u županiji. Ova aktivnost je posebno  bitna zbog činjenice da je Strategija razvoja Županije Zapadnohercegovačke za razdoblje 2021.-2027.godine izrađena u razdoblju pandemije, pa će prikupljeni i obrađeni  podaci odrediti je li potrebno njezino revidiranje, odnosno koliko su planirani pokazatelji napretka relevantni.

Isto tako predstavljena je i  online Baza projekata, koja se nalazi na stranici Ureda Vlade ŽZH za europske integracije, te su  svi članovi pozvani  da se aktiviraju pri popunjavanju  spomenute baze svojim projektnim idejama. Baza će uskoro biti promovirana i javnosti, a već je aktivna na spomenutoj stranici.

Županijski odbor za razvoj (ŽOR) je savjetodavno i operativno tijelo u procesu upravljanja razvitkom, kojeg čine 31 član iz tijela županijske uprave, jedinica lokalne samouprave, kao i nevladinog i privatnog sektora u Županiji Zapadnohercegovačkoj. Više o zadacima i ulozi navedenog tijela možete pronaći na službenoj web stranici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije www.eui-zzh.ba

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search