Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Produžen rok za prijavu projekata za dodjelu grantova investicijama u digitalnu transformaciju u sektoru poljoprivrede

Produžen je rok za prijave na Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava investicijama u digitalnu transformaciju poduzeća u sektoru poljoprivrede u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem ovog linka.

Proces prijava je omogućen isključivo elektronski, putem online platforme do 29. kolovoza 2022. godine.

Krajnji rok za podnošenje prijava je 29. kolvoza 2022. godine, do 17.00 sati.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. u vremenskom periodu od 14. lipnja do 22. kolvoza. Na sve upite koji stignu prije i poslije navedenog roka neće se odgovarati.Prije postavljanja pitanja zainteresirani podnositelji prijava trebaju pažljivo pročitati dokument Smjernice za podnositelje prijava i postojeća pitanja i odgovore vezane za ovaj javni poziv. Projekat neće odgovarati na već odgovorena pitanja.

Kroz ovaj javni poziv, vrijedan 3,1 milijuna KM, Europska unija podržat će ulaganja u digitalizirane poslovne prakse i standarde usmjerene na jačanje internih kapaciteta poduzeća u sektoru poljoprivrede, s ciljem podrške oporavku ili ponovnom pokretanju poslovnih aktivnosti poduzeća.

Ko se može prijaviti?  

Na javni poziv EU4BusinessRecovery mogu se prijaviti mikro, mala i srednja poduzeća koja se aktivno bave uzgojem i/ili preradom voća, uključujući sadni materijal, vinogradarstvo i masline, te uzgojem i/ili preradom povrća, mlijeka, mesa, jaja, ribe, žitarica, gljiva, začinskog bilja, ljekobilja i/ili meda.

Sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od od 10.000 KM do 200.000 KM (bez PDV-a) i mogu se koristiti samo za financiranje prihvatljivih troškova. Za svaki projekat, podnositelj prijave mora osigurati vlastito sufinanciranje u iznosu od minimalno 15% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova predložene investicije dok će projekat financirati maksimalnih 85% ukupnog iznosa kroz mjeru podrške.

Prihvatljive investicije i troškovi se odnose na nabavku opreme, mašina, alata, komunikacijskih uređaja, hardvera i softvera za kontrolu, praćenje, upravljanje i nadzor proizvodnih procesa, profesionalnih i konsultantskih usluga.

Izvor: ba.ekapija.com

© Copyright 2022 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search