Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14
88220 Široki Brijeg

Novi javni poziv: 3.9 milijuna KM za nabavku mineralnih gnojiva, sustava za navodnjavanje, orošavanje i zasjenjivanje

U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, u srijedu 21. rujna, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru podrške ublažavanju negativnog utjecaja tržišnih poremećaja i klimatskih promjena u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi ovog poziva jesu doprinos ublažavanju negativnog poremećaja na tržištu repromaterijala tijekom 2022. godine na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinos ublažavanju klimatskih promjena na poljoprivredno-prehrambeni sektor u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u BiH, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na tržište.

Interventna mjera podrške će biti realizirana kroz financijsku podršku za nabavku mineralnih gnojiva, za nabavku sustava za navodnjavanje i orošavanje, te za podršku nabavke sustava za zasjenjivanje.

Tko se može prijaviti na ovaj javni poziv? 

Prihvatljivi podnosioci prijava na ovaj javni poziv su mikro, mala i srednja poduzeća i/ili udruženje sa uspostavljenom mrežom kooperanata/individualnih poljoprivrednih proizvođača (u daljnjem tekstu kooperanti) koje se bave proizvodnjom i/ili preradom i/ili otkupom i/ili skladištenjem i/ili plasmanom svježih poljoprivrednih i gotovih prehrambenih proizvoda.

U okviru ovog javnog poziva na raspolaganju je 3.9 milijuna KM, a sredstva podrške po jednoj prijavi mogu iznositi od 50.000 KM do maksimalno 300.000 KM. Iznos podrške po jednom kooperantu može iznositi od 1.500 KM do 15.000 KM. Obvezno financijsko učešće podnosioca prijave iznosi 25% ukupnog iznosa prihvatljivih troškova.

Prijave se mogu podnijeti od 03.10.2022. godine, dok je krajnji rok za prijavu 12.10.2022. godine, do 17:00 sati.

Svi zainteresirani mogu pristupiti javnom pozivu putem direktnog linka službene web stranice projekta, eu4agri.ba.

Prijave se podnose isključivo putem elektronskog sustava dostave prijava https://javnipoziv.undp.ba/  koji je osigurao EU4AGRI projekt. Dostavljanje prijava u bilo kojem drugom formatu (e-mail, pošta, fax i sl.) nije prihvatljivo i prijave dostavljene na taj način neće biti uzete u razmatranje.  

Prva online informativna sesija bit će održana 26. rujna, s početkom u 10.00 sati, putem Facebook stranice projekta EU4AGRI.

Pored toga, u narednom vremenskom periodu bit će organiziran niz info sesija u osam (8) gradova BiH, Bihać, Brčko, Sarajevo, Banja Luka, Tuzla, Mostar, Bugojno i Trebinje. Informacije o točnom terminu i mjestu održavanja istih, bit će objavljene putem službene web stranice.

Dodatna pitanja u vezi ovog poziva se mogu dostaviti putem formulara za pitanja na web stranici projekta https://eu4agri.ba/postavi-pitanje u periodu od 03.10.2021. do 12.10.2022. godine. Na sva pitanja koja stignu prije ili poslije navedenog roka se neće odgovarati.

U sklopu EU4AGRI, EU pruža podršku jačanju konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH. Kroz EU4AGRI-Recovery, EU pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih efekata pandemije COVID-19 na poljoprivredno-prehrambena poduzeća i operatere ruralnog turizma, te osiguranje kontinuiteta njihovog poslovanja, dok se kroz EU4BusinessRecovery utječe na smanjenje posljedica izazvanih pandemijom na poljoprivredna i turistička poduzeća, mikro, mala i srednja preduzeća. Za sva tri projekta Europska unija izdvojila je 28 milijuna eura. 

Izvor: https://eu4agri.ba/

© Copyright 2023 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search