Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

PRIJAVITE SE ZA GRANTOVE EUROPSKOG ISTRAŽIVAČKOG SAVJETA

Grantovi Europskog istraživačkog savjeta (ERC) su dostupni kako bi podržali istraživače u provođenju projekata prvog istraživanja. ERC je europska inicijativa za financiranje, osmišljena kako bi podržala najbolje znanstvenike, inženjere i stručnjake u Europi.

 PODRUČJE:

Više područja

OPIS

Svrha ovih grantova je poticati najkvalitetnija istraživanja u Europi kroz konkurentno financiranje i podržavati istraživanja na granicama saznanja koja su inicirali istraživači u svim područjima istraživanja, na osnovu znanstvene izvrsnosti.


ERC Napredni grantovi omogućavaju izuzetnim istraživačima koji su već uspostavili svoj ugled u istraživanju, bez obzira na nacionalnost i starosnu dob, da provode revolucionarne projekte visokog rizika koji otvaraju nove pravce u njihovim istraživačkim područjima ili drugim domenima. Financiranje kroz ERC Napredne grantove namijenjeno je istraživačima koji su već izgradili sebe kao nezavisne lidere u svojim istraživačkim područjima.


Grantovi se nude za:
– Prvo istraživanje na granici saznanja u bilo kojem području znanosti, uključujući društvene znanosti.
– Istraživači: kandidati mogu biti bilo koje nacionalnosti, bilo kojeg godišta, moraju biti znanstveno nezavisni i imati nedavne rezultate istraživanja i profil koji ih identificira kao lidere u svojim područjima istraživanja
– Organizacija domaćin: Pravno, institucija domaćin mora biti sa sjedištem u jednoj od država članica EU ili u jednoj od pridruženih zemalja.


Grant se sastoji od 2,5 milijuna eura po grantu (mogu se zatražiti dodatna sredstva do 1.000.000 eura u okviru predloga projekta). Trajanje samog granta jeste do 5 godina.

UVJETI

Mogu se prijaviti svi zainteresirani nezavisni istraživači koji imaju nedavne rezultate istraživanja.

NAČIN PRIJAVE

Kako biste se prijavili za ovaj grant prijave se moraju podnijeti preko EU servisa za podnošenje prijedloga oko kojeg je moguće više saznati preko sljedeće poveznice: https://erc.europa.eu/support/national-contact-points

ROK ZA PRIJAVU:

  1. svibnja 2023. do 17 sati.

Detaljnije na:

https://erc.europa.eu/apply-grant/advanced-grant

mladiinfo.me

Izvor: https://www.mreza-mira.net/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search