Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

PREDSJEDNIK ČOVIĆ NAZOČIO VIP PREZENTACIJI I PANEL DISKUSIJI POVODOM BLIDINJE BIKE FESTIVALA

Ovaj Festival nije samo sportski događaj, već i prigoda za promociju Parka prirode Blidinje i Bosne i Hercegovine kao turističke destinacije.  

otvaranje blidinje bike festivala 1 1721027017

Događaj je svečano otvorila predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara, nakon čega su se nazočnima prigodnim riječima obratili predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin. Svi govornici su istaknuli značaj ovakvih događaja za razvoj turizma i sporta u regiji te su izrazili podršku daljnjem razvoju Continental Blidinje BIKE Festivala.

U sklopu Festivala, u petak je u Visitor centru Blidinje održana VIP prezentacija i panel diskusija na temu sporta i turizma, na kojoj je nazočio veliki broj visokih uzvanika. Govornici na panel diskusiji bili su Ivan Jurilj, ravnatelj Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, Marija Vukoja u ime Visit Blidinje, Nedo Pinezić, stručnjak i promotor vrijednosti obiteljskog i ruralnog turizma u Hrvatskoj te Toni Zorić kao organizator i predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

Blidinje BIKE Festival, koji se održava u Parku prirode Blidinje, najveći je biciklistički festival u Bosni i Hercegovini. Cijeli trodnevni program, od petka do nedjelje, bio je usredotočen na biciklizam, uključujući rekreativne vožnje, edukaciju za mlade bicikliste, edukacije ciklo turističkih vodiča, izložbeni program, obiteljska okupljanja i akciju profesionalnih sudionika na MTB maratonu UCI C1 XCM Hercegovina, kao i Balkansko prvenstvo s nacionalnim timovima, koje je privuklo preko 250 natjecatelja iz 12 zemalja. Za rekreativne bicikliste tu je nova biciklistička ruta koja uključuje istraživanje poznatih destinacija Blidinja i vožnju oko Blidinjskog jezera.

Organizatori Festivala, udruga HerzegovinaBike, istaknuli su važnost ovog događaja za promociju biciklizma, održivog turizma i prirodnih ljepota Parka prirode Blidinje.

Osim biciklističkih utrka, posjetitelji Festivala mogli su uživati u raznim pratećim sadržajima, uključujući sajam lokalnih proizvođača iz Hercegovine i outdoor opreme, radionice i gastro ponudu lokalnih delicija. Veliki broj posjetitelja koji su posjetiti Park prirode Blidinje ovog vikenda dodatno su doprinijeli razvoju turizma, ali i samom događaju.

Izvor: http://www.vladazzh.com/

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search