Tel: +387 39 703-100
Fax: +387 39 852-233

Fra Didaka Buntića 14.
88220 Široki Brijeg

Održan šesti sastanak Mreže županijskih praktičara

Photo 1 Mreža praktičara

U periodu od 20. do 22. lipnja 2018. godine, u organizaciji Federalnog zavoda za programiranje razvoja, UNDP Projekta lokalnog integriranog razvoja (ILDP) i Vlade Bosansko-podrinjske županije, u Goraždu je održan trodnevni radni sastanak praktičara koji se bave planiranjem s ciljem razmjene dobrih praksi i iskustava u sustavu razvojnog planiranja.

Na radionici su sudjelovali praktičari za planiranje razvoja iz županija, Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije, Općine Pale-Prača, Općine Foča, Grada Goražda, Federalnog zavoda za programiranje razvoja, Vlade Bosansko-podrinjske županije, Direkcije za ekonomsko planiranje Bosne i Hercegovine, Projekta integriranog lokalnog razvoja i Veleposlanstva Švicarske u Bosni i Hecegovini.

Photo 2 Mreža praktičara

Ovaj radni sastanak bio je prilika da se sudionici upoznaju s pripremama za provedbu ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini, obvezama koje ima naša država, te s najnovijim informacijama u smislu nekih globalnih obveza koje Bosna i Hercegovina ima u kontekstu provedbe Agende 2030, uključujući ciljeve održivog razvoja te konkretne aktivnosti na svim nivoima vlasti. Također, na sastanku se razgovaralo o podzakonskim aktima i izradi razvojne strategije Federacije BiH koji su propisani Zakonom o razvojnom planiranju i upravljanju razvojem.

Kao primjer dobre prakse sudionicima je predstavljena tvrtka EMKA koju su tom prilikom i posjetili. Naime, ova tvrtka izrađuje proizvode od metala i plastike, odnosno kombinacije metal-plastika, kao i dijelove i sklopove za elektroindustriju, autoindustriju a zapošljava više od 400 radnika.

Na sastanku su također sudjelovale rezidentna koordinatorica Ujedinjenih naroda u Bosni i Hercegovini, Sezin Sinanoglu, kao i viša savjetnica za socijalnu uključenost i upravu pri Veleposlanstvu Švicarske u Bosne i Hercegovine, Dimka Stantchev Skele, koje su prezentirale dosadašnje aktivnosti na implementaciji Ciljeva održivog razvoja u Bosni i Hercegovini koje je Bosna i Hercegovina prihvatila na summitu Ujedinjenih naroda o održivom razvoju održanom  u New Yorku 2015. godine, te se razgovaralo o modalitetima uključivanja županija u njihovu provedbu.

Photo 1 Mreža praktičara

© Copyright 2024 Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.
All Rights Reserved.

Search